En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Oriol Amorós (ERC)defensa "fer la independència" i Matías Alonso (Ciutadans) qüestiona l'èxit del 9N

El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, conversa amb els representants de diferents partits polítics per analitzar…

11 novembre 2014

Redacció

Comparteix
El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, conversa amb els representants de diferents partits polítics per analitzar el 9N i perquè ens expliquin quin és el full de ruta que seguiran a partir d’ara. Aquest dilluns ens ha acompanyat Oriol Amorós, portaveu adjunt d’Esquerra Republicana, que ha valorat el procés participatiu de diumenge com “un gran èxit de participació”, més encara tenint en compte que “tot va ser organitzat per 40.000 voluntaris”. També ha volgut destacar “l’enorme feina” que va fer la gent i “el molt que sabem avançar quan anem junts les persones, els partits polítics i les entitats”.
Sobre la possibilitat d’avançar les eleccions i que aquestes tinguin caràcter plebiscitari, el diputat d’Esquerra afirma que la jornada de diumenge ha deixat un missatge molt clar: que els ciutadans de Catalunya “volen avançar cap a la independència”, de manera que, segons el seu criteri, s’han de produir unes eleccions en que tots els partits polítics duguin el seu posicionament sobre la independencia en el programa “i en aquest sentit tindran un caràcter plebiscitari”. Si la suma dels vots a aquests partits és majoritaria, “llavors haurem de fer la independència”, ha conclòs. 
 
Matías Alonso (Ciutadans) situa l'independentisme en “un 30%”
Aquest dimarts, el protagonista ha estat el secretari General de Ciutadans, Matías Alonso, que ha qualificat el procés participatiu de diumenge com “el primer gran míting de campanya del senyor Mas”. Un míting, diu, multifocalitzat, ja que a tot arreu hi havia llocs on fer propaganda d’un procés que “emmascara una voluntat clara de trencar Espanya”. Sobre la participació, tot i que ha reiterat que no volia parlar de xifres, Alonso afirma que “aquesta immensa majoria independentista de què parlava el senyor Mas es correspon a un 30%”
Matías Alonso ha carregat contra el president de la Generalitat dient que ell “i el seu col•lectiu” han abocat Catalunya a una fractura social “provocada per una minoria, gran, però minoria”. S’ha referit també a les eleccions dient que cal començar a treballar amb lleialtat, recuperar l’economia per sortir dels problemes que afecten a tots, que “el 70-75% de la gent que no va sortir a votar el dia 9” es mobilitzi i que la fractura social s’ha de revertir a les urnes, “a les de veritat, no a les de cartró”.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció