En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Oriol Junqueras assegura que "hi ha instruments per fer la consulta el 9-N" i que "no votar sempre seria pitjor"

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va assegurar aquest dijous a Ràdio Estel que Catalunya "té instruments per organitzar la consulta per al proper 9…

12 setembre 2014

Redacció

Comparteix

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va assegurar aquest dijous a Ràdio Estel que Catalunya "té instruments per organitzar la consulta per al proper 9 de novembre", encara que el Tribunal Constitucional suspengui el procés. "No pot ser que 12 magistrats decideixin sobre la voluntat majoritària d'un poble, va afegir. En una entrevista al programa especial de la Diada, emès el dia 11 de setembre la tarda per Ràdio Estel, Junqueras va dir que "no votar sempre seria pitjor", i també va argumentar que "les tensions no serien, en el cas de fer la consulta, més grans que les que tenim cada dia en els hospitals, en l'àmbit educatiu amb la imposició de la llei Wert o en els incompliments legals de normes com ara la llei de dependència".

El líder republicà, d'altra banda, va qualificar d'ingenus els qui podien arribar a pensar "que Rajoy i el govern espanyol aplaudirien el procés sobiranista". En aquest sentit, Oriol Junqueras va recordar que tothom ja sabia "la resposta de Madrid" i que, per tant, "no es pot tirar enrere tot l'esforç, sobretot ara que els catalans estem tan a prop de votar". El líder d'ERC també va fer una valoració molt positiva de la V pels carrers de Barcelona.
Junqueras va ser un dels polítics que van intervenir en diferents moments del programa especial de la diada, Emès per Ràdio Estel dijous passat entre les 17.00 i les 20.00 h. També van ser entrevistats, entre d'altres, la diputada de Convergència i Unió al Congrés Montse Surroca, la portaveu del PSC Ester Niubò i el vicepresident de Societat Civil Catalana Josep Rusinyol, en aquest cas per comentar l'acte organitzat a Tarragona per aquesta plataforma contrària al procés sobiranista. En la taula de debat, van ser presents a l'estudi 1 de Ràdio Estel l'historiador Joan Pallarès, l'exdiputat i dirigent del partit Nova Esquerra Catalana Josep Maria Balcells, el periodista Salvador Aragonès i la viceprimera secretària de les Joventuts Socialistes Arantxa Calvera.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció