En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Òscar Camps: “La situació del Mediterrani és desesperada”

En declaracions al programa A Primera Hora, el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms ha afirmat que “com a català és un honor rebre aquest…

17 juliol 2019

Comparteix
En declaracions al programa A Primera Hora, el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms ha afirmat que “com a català és un honor rebre aquest premi, però més voldria no haver-lo merescut mai. Preferiríem un altre tipus de polítiques”. Segons Camps, “la situació del Mediterrani és desesperada. Ara mateix només hi ha el vaixell Open Arms a l’aigua, i es troba sota amenaces de multes i sancions per part del govern espanyol i italià”. 
Òscar Camps també ha assegurat “que el poblema de la immigració no és un problema puntual, sinó que s’ha d’abordar des d’un punt de vista universal”. Ha afegit que “en aquests moments, una ombra molt xenòfoba plana sobre tot Europa”.
Segons Nacions Unides, 1.000 morts a l’any es considera conflicte armat. Doncs bé, Camps ha assegurat que en sis anys portem 18.000 morts al Mediterrani. En aquest sentit, el fundador de l’ONG ha dit que ningú està posant nom a tot això que està passat al Mediterrani, una situació, diu, “mortífera”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024