En directe

Fabricació pròpia

PROGRAMES

Òscar Oliver: "Barcelona és ara una ciutat de contrastos"

Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista…

10 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims canvis urbanístics, socials, polítics i econòmics que viu Barcelona, amb els aspectes positius i negatius d’unes reformes que, com és habitual, no deixen indiferent ningú. Òscar Oliver ha lamentat que "Barcelona s'està convertint ara en una ciutat de contrastos, amb una segona bombolla immobiliària, com es veu en la irrupció d'un fenomen molt estrany, sobretot al centre: una especulació d'empreses estrangeres que restauren de dalt a baix molts pisos i els venen a preus desorbitats, d'un milió d'euros". A tot això, hi ha afegit els problemes de "la inseguretat, els narcopisos i l'augment del tràfic de drogues, factors que comprometen el model d'èxit que hi havia hagut".
Per la seva banda, Esteve Rifà ha dit que "hi ha d'haver més presència de la Guàrdia Urbana i s'ha de promocionar l'educació viària". En aquesta línia, ha posat l'exemple de "les festes de la Mercè, en què es veia molta gent estirada a terra per la zona del centre, no hi havia cap control de seguretat" sobre l'incivisme. Vila Abelló ha valorat molt positivament el fet que "es promocioni el transport públic, també per estimular la mobilitat dins l'àrea metropolitana i entre pobles propers i la ciutat de Barcelona". Igualment ha avisat davant "els problemes que originen alguns carrils bici de doble sentit, que sovint són un desastre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 d'octubre.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció