En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Òscar Oliver: "Barcelona és ara una ciutat de contrastos"

Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista…

10 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims canvis urbanístics, socials, polítics i econòmics que viu Barcelona, amb els aspectes positius i negatius d’unes reformes que, com és habitual, no deixen indiferent ningú. Òscar Oliver ha lamentat que "Barcelona s'està convertint ara en una ciutat de contrastos, amb una segona bombolla immobiliària, com es veu en la irrupció d'un fenomen molt estrany, sobretot al centre: una especulació d'empreses estrangeres que restauren de dalt a baix molts pisos i els venen a preus desorbitats, d'un milió d'euros". A tot això, hi ha afegit els problemes de "la inseguretat, els narcopisos i l'augment del tràfic de drogues, factors que comprometen el model d'èxit que hi havia hagut".
Per la seva banda, Esteve Rifà ha dit que "hi ha d'haver més presència de la Guàrdia Urbana i s'ha de promocionar l'educació viària". En aquesta línia, ha posat l'exemple de "les festes de la Mercè, en què es veia molta gent estirada a terra per la zona del centre, no hi havia cap control de seguretat" sobre l'incivisme. Vila Abelló ha valorat molt positivament el fet que "es promocioni el transport públic, també per estimular la mobilitat dins l'àrea metropolitana i entre pobles propers i la ciutat de Barcelona". Igualment ha avisat davant "els problemes que originen alguns carrils bici de doble sentit, que sovint són un desastre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 d'octubre.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024