En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Òscar Oliver: "Barcelona és ara una ciutat de contrastos"

Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista…

10 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims canvis urbanístics, socials, polítics i econòmics que viu Barcelona, amb els aspectes positius i negatius d’unes reformes que, com és habitual, no deixen indiferent ningú. Òscar Oliver ha lamentat que "Barcelona s'està convertint ara en una ciutat de contrastos, amb una segona bombolla immobiliària, com es veu en la irrupció d'un fenomen molt estrany, sobretot al centre: una especulació d'empreses estrangeres que restauren de dalt a baix molts pisos i els venen a preus desorbitats, d'un milió d'euros". A tot això, hi ha afegit els problemes de "la inseguretat, els narcopisos i l'augment del tràfic de drogues, factors que comprometen el model d'èxit que hi havia hagut".
Per la seva banda, Esteve Rifà ha dit que "hi ha d'haver més presència de la Guàrdia Urbana i s'ha de promocionar l'educació viària". En aquesta línia, ha posat l'exemple de "les festes de la Mercè, en què es veia molta gent estirada a terra per la zona del centre, no hi havia cap control de seguretat" sobre l'incivisme. Vila Abelló ha valorat molt positivament el fet que "es promocioni el transport públic, també per estimular la mobilitat dins l'àrea metropolitana i entre pobles propers i la ciutat de Barcelona". Igualment ha avisat davant "els problemes que originen alguns carrils bici de doble sentit, que sovint són un desastre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 d'octubre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció