En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

Òscar Oliver: "Barcelona és ara una ciutat de contrastos"

Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista…

10 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director del CETMO i exdirector d’Aeroports de Catalunya, Esteve Rifà, col•laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, i Josep Vila Abelló, economista fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims canvis urbanístics, socials, polítics i econòmics que viu Barcelona, amb els aspectes positius i negatius d’unes reformes que, com és habitual, no deixen indiferent ningú. Òscar Oliver ha lamentat que "Barcelona s'està convertint ara en una ciutat de contrastos, amb una segona bombolla immobiliària, com es veu en la irrupció d'un fenomen molt estrany, sobretot al centre: una especulació d'empreses estrangeres que restauren de dalt a baix molts pisos i els venen a preus desorbitats, d'un milió d'euros". A tot això, hi ha afegit els problemes de "la inseguretat, els narcopisos i l'augment del tràfic de drogues, factors que comprometen el model d'èxit que hi havia hagut".
Per la seva banda, Esteve Rifà ha dit que "hi ha d'haver més presència de la Guàrdia Urbana i s'ha de promocionar l'educació viària". En aquesta línia, ha posat l'exemple de "les festes de la Mercè, en què es veia molta gent estirada a terra per la zona del centre, no hi havia cap control de seguretat" sobre l'incivisme. Vila Abelló ha valorat molt positivament el fet que "es promocioni el transport públic, també per estimular la mobilitat dins l'àrea metropolitana i entre pobles propers i la ciutat de Barcelona". Igualment ha avisat davant "els problemes que originen alguns carrils bici de doble sentit, que sovint són un desastre".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 10 d'octubre.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció