En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

Paciencia Melgar, religiosa que va superar l'ebola l'any passat: "Encara no he vist els qui em van donar per morta a l'Àfrica"

La missionera guinenana Paciencia Melgar, que va superar ara fa uns mesos el virus de l'Ebola a Libèria i que després es va traslladar a…

12 febrer 2015

Redacció

Comparteix
La missionera guinenana Paciencia Melgar, que va superar ara fa uns mesos el virus de l'Ebola a Libèria i que després es va traslladar a Madrid, acaba de rebre el Premi Mundo Negro a la Fraternitat per la seva tasca solidària i a favor de la pau. En el discurs d'acceptació, la religiosa de la Immaculada Concepció va relatar els dramàtics moments viscuts a l'hospital San José de Monròvia, on va acabar superant la malaltia. Paciencia Melgar, també companya del missioner espanyol Miguel Pajares (repatriat a Espanya) ha dit aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que no esperava aquest gran reconeixement, però que l'ha acollit "amb molta alegria perquè s'ofereix així al món un gest de solidaritat i una mostra d'afecte i de proximitat"
La religiosa, que no tenia passaport espanyol i no va poder venir a Espanya a l'estiu passat, ha qualificat de "dura i inoblidable" l'experiència viscuda. "Veus com els teus companys i altres persones, amb les quals he conviscut, van perdent la vida mentre et preguntes qui serà el proper", ha comentat. D'altra banda, la religiosa ha admès igualment que "és molt difícil encaixar com moren persones que són amigues i companyes". Sobre el cas de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, Paciencia Melgar ha explicat que està "molt contenta per la recuperació d'aquesta dona madrilenya", alhora que ha afegit, referint-se al sèrum que se li va subministrar, que d'aquesta manera ella va posar "un granet de sorra perquè Romero pogués sobreviure, ja que és just compartir els recursos que poden ajudar a superar l'ebola"
La missionera, filla de Guinea Equatorial, també ha destacat que segueix dient que no té "cap rancúnia amb ningú, perquè són coses que passen en un món on massa sovint posem barreres a tot arreu". En aquest sentit, ha reclamat "més solidaritat i ajuda als afectats". La germana Paciencia ha assegurat que, tot i que ara porta uns mesos a Madrid, té intenció de tornar a l'Àfrica tant com sigui possible. "Encara no he vist moltíssimes persones que, ara fa uns mesos, em van donar per morta i van arribar fins i tot a preparar el meu funeral", ha explicat entre la seriositat de l'experiència viscuda i l'alegria esperançadora. 
Per la seva banda, el missioner combonià Jaume Calvera, director de la revista Mundo Negro, ha explicat també a Ràdio Estel que, en les recents jornades 'Antropologia i missió' a Madrid, s'ha tractat "de la sanitat més enllà de l'ebola, perquè cal recordar que els 10.000 morts per Ebola són la mateixa xifra dels morts per malària, per exemple". Calvera ha afegit que "era obligat oferir un missatge sobre l'Ebola, motiu pel qual es va decidir atorgar el guardó a Paciencia Melgar".
Es pot escoltar aquí (minut 31'00") tota l'entrevista a Paciencia Melgar i Jaume Calvera.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció