En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Paciencia Melgar, religiosa que va superar l'ebola, presenta "la sanitat, l'educació i la dona" com els pilars del seu compromís

La religiosa de la Immaculada Concepció Paciencia Melgar, que va superar l'ebola ara fa uns mesos a Libèria, ha ofert aquest dimecres, des de la…

4 març 2015

Redacció

Comparteix
La religiosa de la Immaculada Concepció Paciencia Melgar, que va superar l'ebola ara fa uns mesos a Libèria, ha ofert aquest dimecres, des de la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el seu testimoni vocacional, coincidint amb l'Any de la Vida Consagrada, que se celebra des del 30 de novembre passat. És filla de Guinea Equatorial, i va entrar en la congregació missionera l'any 1990, "amb l'objectiu de dedicar tota la vida als altres". Paciencia Melgar ha explicat que ha pogut veure, els últims 25 anys, "com es transformaven moltes realitats de destrucció i misèria". Sobre "la sanitat, l'educació i la promoció de la dona", els tres pilars de les religioses de la Immaculada Concepció, la germana ha dit que, "en els centres de les missioneres, han passat moltes persones necessitades d'una educació de qualitat, cosa que encara no està garantida en molts països, sobretot africans".
Paciencia Melgar ha explicat que "l'experiència de superar l'ebola, amb gran lluita, ha estat una gràcia de Déu pel fet d'haver sobreviscut en unes circumstàncies molt incertes, davant de tanta gent que moria". Ha comparat la seva evolució amb la d'un viatge en què moltes persones "van en un tren i unes continuen mentre que altres acaben el viatge abans d'hora", i ha conclòs que, si ella continua amb vida, "segur que és per a alguna finalitat, per alguna raó". Pensant en el futur, la germana Paciencia ha presentat un  dilema: "Si es treballa per trobar una vacuna o un medicament contra l'ebola, hi ha esperança. Però si no és així, tot seguirà igual, com els últims anys, en què el virus va brotant i mata moltíssima gent mentre el món no fa res per aturar-lo, el mateix que passa amb la malària i altres malalties".
La missionera guineana, d'altra banda, ha recordat que la casa mare de la congregació és a Mataró, "on les religioses van venir després d'haver estat expulsades de França, on havia nascut al segle XIX". Paciencia Melgar ha lamentat la manca de vocacions a Espanya i arreu d'Europa "mentre que, a l'Àfrica i a l'Amèrica llatina, sí que sorgeixen respostes de nombroses germanes que asseguren la continuïtat de l'obra per seguir endavant, ajudant-nos totes mútuament". La religiosa, finalment, ha reiterat el seu desig de tornar aviat a l'Àfrica, on molta gent l'espera. Al gener passat, va rebre el Premi Mundo Negro que concedeix cada any aquesta revista dels combonians.
Es pot escoltar aquí des del minut 27'00") tota l'entrevista a Paciencia Melgar.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció