En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

'Pallasos en rebeldía', "a la zona zero de la humanitat"

Un grup de pallasos, acròbates i equilibristes, veu actuar del 7 al 10 de març al camp de refugiats de Idomeni per a recolzar els…

22 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Un grup de pallasos, acròbates i equilibristes, veu actuar del 7 al 10 de març al camp de refugiats de Idomeni per a recolzar els milers de refugiats en situació de desamparament que esperen passar a Macedònia, així com denunciar la política migratòria europea.
Iván Prado, portaveu de Pallasos en Rebeldía, ha narrat la visita a la Fórmula Estel: "És una experiència bastant agredolça. La imatge és tant dantesca, estar a la zona zero de la humanitat, és molt dur. Trobar-se amb famílies senceres que porten dies, setmanes, mesos, fugint d’una guerra, que es troben en un mar de fang, sense alimentació suficient, sense metges suficients, sense banys suficients, fent cues per a tot... això en territori europeu es torna molt dur. Però al mateix temps molt bell perquè el tracte que vàrem rebre, el carinyo que ens van donar, l’alegria amb què ens van rebre, regalant-nos menjar, roba, ficant-nos en les tendes, abraçant-te, que et pugin a collibè… és un missatge que la humanitat, inclús enmig de la barbàrie, té futur”. 
 
Preguntat sobre si és possible ser pallaso i rebel, el portaveu del col·lectiu ha respost: "El pallaso històricament sempre ha estat rebel, no només a l'escenari. Els pobles han creat la figura del pallaso per riure's del poderòs i d'ells mateixos. Pallaso i rebeldia són pràcticament sinònims".
Escolta l’entrevista a Pallasos en Rebeldia (minut 27)

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció