En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Pares i fills conviuen en el confinament; abans no hi podien"

El periodista i escriptor Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya ONU, ha valorat aquest dilluns els reptes que suposa per a…

5 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
El periodista i escriptor Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya ONU, ha valorat aquest dilluns els reptes que suposa per a la institució familiar el temps de confinament. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha explicat que, davant les previsions d’alguns estudis que parlen d’un augment de divorcis després de la pandèmia, Arasa ha assegurat que no tenen cap fonament i que la qüestió de les ruptures és un problema “anterior al coronavirus”. El periodista ha admès, això sí que “aquests dos mesos a casa han provocat que les famílies hagin hagut de conviure més, i hi ha hagut friccions, però no pas en tots els casos”.
En un altre moment, Daniel Arasa ha valorat positivament un dels aspectes del moment, quan ha comentat que “els pares i els fills han conviscut, quan abans no hi podien”. Segons el president de la principal entitat catalana de defensa de la família, “un tema important és que la ruptura familiar deriva de no acceptar l’altre com és”. En la mateixa línia, ha afegit que “patir junts al matrimoni i superar conjuntament les adversitats crea una unió forta”. Fins i tot ha pronosticat que, a nivell general, la situació després del confinament no serà de ruptura, sinó d'enfortiment. Així ho ha fet palès quan ha dit que, “en lloc d'haver-hi més divorcis, probablementhi haurà més unió a les famílies”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 4 de maig.

Daniel Arasa també ha valorat altres aspectes del moment actual, com és l’econòmic, que “afectarà moltes famílies, i de la mateixa manera pot dividir o pot unir, però cal fer força tots plegats, per veure com ens en sortim”. A més, ha destacat que portar-ho tot endavant “no depèn del problema, sinó de com l’enfoquem”. Arasa ha conclòs aquesta reflexió reiterant que “aquesta situació pot ajudar a cohesionar les famílies”. Finalment el periodista i escriptor s’ha mostrat preocupat per la possibilitat que “els efectes del coronavirus no ajudin les persones a plantejar-se les preguntes bàsiques sobre el sentit de la vida”. En aquest sentit, ha dit que, “si no assumim la nostra vulnerabilitat, tot pot ser complicat, també des de l’àmbit de la família”. Daniel Arasa ha subratllat, com a síntesi, que el missatge de la cançó Resistiré, que ha triomfat en xarxes i balcons, “està bé, però cal avançar amb més força en altres sentits”.

Més actualitat

AUDIOS

SANITAT

6 milions de persones pateixen insomni crònic a Espanya

insomni crònic

La CAMFiC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) alerta de l'ús creixent de fàrmacs per a combatre aquesta patologia a totes les franges d'edat.

13 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern” 

Ramon Bassas director d’afers religiosos de la Generalitat

En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"

10 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Pare Bernat Juliol: “La història de Montserrat no s’entén sense la de Catalunya” 

Medalla d'Honor del Parlament a Montserrat

En una entrevista a Ràdio Estel, el prior de Montserrat no descarta que el papa Francesc visiti el monestir pel seu Mil·lenari

10 setembre 2024

Redacció