En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA

"Parlar d'elegància avui dia en periodisme és realment complex"

Aquest 24 de gener s'escau la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, i durant aquesta jornada se celebren diferents actes. Concretament a…

24 gener 2019

Redacció

Comparteix
Aquest 24 de gener s'escau la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, i durant aquesta jornada se celebren diferents actes. Concretament a Girona, al matí, se celebra una missa i posteriorment un esmorzar amb tots els periodistes i col·laboradors. Sant Francesc de Sales es podria considerar el primer periodista, perquè elaborava uns fulls volants a mà explicant la doctrina cristiana i els distribuia entre la gent. Xavier Roca, delegat de Comunicació del Bisbat de Girona, ha dit que "Avui dia és difícil parlar d'elegància i respecte en periodisme perquè hi trobaríem molts matisos". Roca, que ha assistit a l'Assemblea de delegats de Comunicació d'Espanya a Madrid, afirma que "ha sigut una experiència en formació molt interessant i enriquidora i s'han tocat temes del món de la comunicació com l'actualització de dades o la transparència, i ha estat una oportunitat per estrènyer llaços amb altres comunicadors d'Església"
D'altra banda, aquesta setmana s'ha celebrat l'entrega dels premis Bravo que són els guardons que premien la comunicació en positiu a televisions, ràdios, programes o publicacions que han transmès l'informació de forma propera i constructiva a la societat.
Xavier Roca, que ha estat nomenat delegat de mitjans fà unes setmanes, ha valorat la tasca del seu antecessor Mossèn Miquel Calsina, segons el propi Xavier " Calsina va estar quatre anys com a delegat i va posar al dia la televisió, la ràdio, les xarxes socials, la web i va generar un canvi d'estil per posar-se al dia en molts aspectes". 
Derogació del decret llei del lloguer
Al programa "A Primera Hora" s'ha parlat també amb Marta Ill, co-portaveu del Sindicat de Llogaters, que ha assenyalat que amb la derogació del decret llei es torna de nou al punt de partida amb respecte aquest tema. Com cada dijous hem repasat les novetats del setmanari Catalunya Cristiana amb la seva cap de redacció.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció