En directe

El Rosari

PROGRAMES

Pascale Coissard: "A Hongria es violen els drets dels refugiats"

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i Xavier Ferrer, president del…

19 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, tota la problemàtica d'Hongria dins la Unió Europea i la necessitat de cohesionar els 27 estats membres davant l'acollida a migrants i refugiats. Coissard ha destacat que, "si la Unió reivindica ser el bressol dels drets humans, Hongria precisament està violant els drets dels migrants i refugiats, que no hi poden entrar, i també de la minoria rom". Sobre els refugiats, ha denunciat que "estan tancats en centres de detenció que vulneren tots els seus drets, perquè no han fet res, i han arribat a privar de menjar als sol·licitants d'asil". Finalment ha subratllat que "a Hongria s'estan blindant les fronteres amb ciutadans que fan de militars".

Carreras, per la seva banda, ha comentat que "és molt preocupant veure com Europa no és capaç d'encarar l'arribada de persones necessitades, i aquí el primer ministre hongarès, Viktor Orban, no és l'únic". I Xavier Ferrer ha explicat que "la Unió Europea respecta els drets humans, però el problema són les polítiques concretes dels estats en temes de migració i refugi". En aquesta línia, el també politòleg ha lamentat que "la ciutadania sovint no té clar que aquests temes socials no estan en mans de la Unió, sinó en les polítiques internes, i això és el que precisament censura el Parlament Europeu amb la sanció a Hongria". Igualment ha denunciat que "les polítiques dels governs prioritzen la seguretat per davant de la llibertat".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 19 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la decisió presa pel Parlament Europeu contra el govern d’Hongria, presidit per Viktor Orban, fet que obre una nova crisi en el si de la Unió, que investigarà aquest país pel risc de violació greu dels valors fonamentals. Els extremismes, que augmenten no només entre la ciutadania sinó també en alguns governs, poden marcar la dinàmica preelectoral de cara a la cita del maig amb les urnes.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció