En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

"Passi el que passi, el Regne Unit sortirà de la UE el 29 de març"

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Oriol Domingo, periodista, han…

21 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Oriol Domingo, periodista, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la caòtica i complexa situació al Regne Unit, a nivell polític i social, després del principi d’acord sobre el Brexit, un pacte que deixa en una situació molt compromesa la primera ministre Theresa May. Carreras ha destacat que "semblava que havia de ser una setmana molt moguda, però finalment no ho és tant". Ha comentat, en aquesta línia, que "Theresa May està molt dèbil, a l'espera del que passi en el Consell Europeu de diumenge". Sobre l'ambient, a partir d'una recent estada al Regne Unit, la periodista ha afegit que "els qui defensen quedar-se a la Unió Europea parlen amb la boca petita, i expliquen que és perquè van perdre el referèndum"
Per la seva banda, Ferrer ha defensat que "el millor és que hi hagi un acord entre el Londres i Brussel·les, perquè l'alternativa és que tothom hi perdi". El també politòleg ha dit, en un altre moment, que "a la Unió Europea tothom està en la mateixa línia, malgrat alguns punts de fricció afegits que surten, com és el cas del plantejament del ministre espanyol Josep Borrell sobre Gibraltar, cosa que no ajuda". Finalment, ha justificat la bondat d'un acord en el fet que, "passi el que passi diumenge, el  Regne Unit sortirà de la Unió Europea el 29 de març". Domingo ha centrat la seva anàlisi en la idea que "tot el que està passant al Regne Unit, agradi o no, és fruit d'un referèndum", i ha contraposat el debat democràtic britànic amb "el de l'Estat espanyol, on no es poden donar lliçons de democràcia".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 21 de novembre

Els problemes a nivell econòmic i també amb la qüestió de la frontera d’Irlanda del Nord són, segons els participants en el col·loqui, les claus d'un document que provocava immediatament la dimissió dels ministres Dominic Raac (Brexit) i Esther McVey (Treball i Prensions), així com de dos secretaris. Tots han coincidit també en la incertesa del que pot passar a partir d’ara, amb la convocatòria d’una cimera europea per al 25 de novembre, i mentre s’expressen amb força tant les veus que demanen un nou referèndum, que ara perdria el Brexit, i les qui acusen May de no respectar allò que els britànics van votar ara fa dos anys. Mentrestant, la premier s’aferra al càrrec i assegura que lluitarà fins al final.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024