En directe

La Caravana

SOCIETAT

"Per a Esquerra, pragmatisme i idealisme han d'anar de la mà"

Joan Capdevila, número 8 per Barcelona d'Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge, ha participat aquest dijous en el programa 'El Mirador de l'actualitat', en…

25 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, número 8 per Barcelona d'Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge, ha participat aquest dijous en el programa 'El Mirador de l'actualitat', en el que ha estat el cinquè dels col·loquis electorals especials dins la campanya. Ha estat en un col·loqui amb la periodista Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya. Capdevila ha destacat que ERC "és independentista des de fa molt més temps que altres formacions, i ve d'un silenci que motiva que es mantingui en les pròpies tesis". Sobre l'etiqueta de pragmàtic que últimament rep la formació, Capdevila ha destacat que, "per a Esquerra, pragmatisme i idealisme han d'anar de la mà i han de ser dues cames del mateix moviment". El candidat ha recordat que "el programa d'Esquerra és obert, simpàtic, solidari amb les necessitats de la gent partint de la convicció que la independència és la millor solució als problemes de la gent".
En un altre moment, Capdevila ha assegurat que "Esquerra defensa una via de diàleg que passi pel respecte al dret de la ciutadania de Catalunya a exercir l'autodeterminació", i ha afegit que, per a això, "compta amb les forces democràtiques". Sobre el que ha passat aquests últims dos mesos, el dirigent ha lamentat que, "quan s'havia començat a parlar d'un diàleg, amb la possibilitat que hi hagués algun relator, l'extrema dreta va muntar una manifestació a la Plaza de Colón i els membres del govern espanyol es van espantar fins que Pedro Sánchez va dissoldre les Corts". Entenent com un mal menor un govern socialista, ha dit que prefereix "el PSOE que deixa entrar en l'Aquarius els refugiats que podien morir a la Mediterrània que no pas el que impedeix el vaixell d'Open Arms salpar del Port de Barcelona".
Teresa Carreras ha plantejat en alguns moments la qüestió de l'absència de Joan Tardà en aquesta cursa electoral i també el "canvi de to de Gabriel Rufián". I en una anàlisi dels debats i de la campanya, la periodista ha recordat que "un votant no té mai l'obligació de ser sempre fidel a un partit, perquè hauria d'escoltar el programa i decidir en funció d'això".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 25 d'abril.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023