En directe

Sense distància

SOCIETAT

"Per a Esquerra, pragmatisme i idealisme han d'anar de la mà"

Joan Capdevila, número 8 per Barcelona d'Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge, ha participat aquest dijous en el programa 'El Mirador de l'actualitat', en…

25 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, número 8 per Barcelona d'Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge, ha participat aquest dijous en el programa 'El Mirador de l'actualitat', en el que ha estat el cinquè dels col·loquis electorals especials dins la campanya. Ha estat en un col·loqui amb la periodista Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya. Capdevila ha destacat que ERC "és independentista des de fa molt més temps que altres formacions, i ve d'un silenci que motiva que es mantingui en les pròpies tesis". Sobre l'etiqueta de pragmàtic que últimament rep la formació, Capdevila ha destacat que, "per a Esquerra, pragmatisme i idealisme han d'anar de la mà i han de ser dues cames del mateix moviment". El candidat ha recordat que "el programa d'Esquerra és obert, simpàtic, solidari amb les necessitats de la gent partint de la convicció que la independència és la millor solució als problemes de la gent".
En un altre moment, Capdevila ha assegurat que "Esquerra defensa una via de diàleg que passi pel respecte al dret de la ciutadania de Catalunya a exercir l'autodeterminació", i ha afegit que, per a això, "compta amb les forces democràtiques". Sobre el que ha passat aquests últims dos mesos, el dirigent ha lamentat que, "quan s'havia començat a parlar d'un diàleg, amb la possibilitat que hi hagués algun relator, l'extrema dreta va muntar una manifestació a la Plaza de Colón i els membres del govern espanyol es van espantar fins que Pedro Sánchez va dissoldre les Corts". Entenent com un mal menor un govern socialista, ha dit que prefereix "el PSOE que deixa entrar en l'Aquarius els refugiats que podien morir a la Mediterrània que no pas el que impedeix el vaixell d'Open Arms salpar del Port de Barcelona".
Teresa Carreras ha plantejat en alguns moments la qüestió de l'absència de Joan Tardà en aquesta cursa electoral i també el "canvi de to de Gabriel Rufián". I en una anàlisi dels debats i de la campanya, la periodista ha recordat que "un votant no té mai l'obligació de ser sempre fidel a un partit, perquè hauria d'escoltar el programa i decidir en funció d'això".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 25 d'abril.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció