En directe

Camins

SOCIETAT

“Per a mi, la temporada ja s’ha acabat i el Barça és el campió”

Joan Gaspart s'ha mostrat aquest dijous clarament contrari al reinici de la Lliga de futbol en les condicions actuals. En una entrevista al programa El…

11 juny 2020

@IgnasiMiranda / @rafasanahuja

Comparteix
Joan Gaspart s'ha mostrat aquest dijous clarament contrari al reinici de la Lliga de futbol en les condicions actuals. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, en què ha destacat que allò que l'apassiona, "més que el futbol, és el Barça", l'expresident blaugrana ha criticat que es reprengui la competició sense públic als estadis. "Per a mi, la temporada 2019-2020 ja s’ha acabat, i el Barça ha estat campió", ha assegurat. En aquesta línia, ha lamentat que "aquesta pantomima dels partits que queden d’aquí a final de temporada, a porta tancada i sense espectadors, no val", tot i que ha admès que és el seu punt de vista i que "potser hi ha molta gent que sí que ho veu bé". Fins i tot ha dit que considera que "aquest futbol que torna, sense públic, no és futbol, sinó una altra cosa". L'actual vicepresident per a Afers Internacionals de la Federació Espanyola, a més, ha assegurat que ell hauria "donat per acabada la competició", perquè ell només entén el futbol "amb espectadors".
L'empresari i exdirectiu del FC Barcelona ha denunciat també que "ha primat per sobre tot els diners, que està molt bé, però ha estat una manca de respecte total i absolut per als socis, que hauran pagat els seus abonaments de tota la temporada i, a més, pagaran per veure el partit per televisió, cosa que perjudica més als grans, perquè el públic del Camp Nou, per exemple, és el jugador número 12 i, sense públic, es perd la força d'aquest suport". Fins i tot Gaspart ha atribuït la represa de la Lliga espanyola al fet que el club blaugrana encapçali la classificació. "Si el líder, en lloc de ser el Barça, fos el Madrid, la Lliga ja s’hauria acabat", ha denunciat. L'expresident del Barça ha conclòs que "està en joc l'honor" i que, "en aquest cas, al Barça, li és igual econòmicament quedar primer o segon, perquè jugarà igualment la Champions".
Sobre la possible tornada dels espectadors abans d'acabar l'actual temporada oficialment, Joan Gaspart ha dit que "ja no depèn del món del futbol, sinó de com vagi l'evolució del virus, perquè certament no es pot assumir el més mínim risc". Igualment ha comentat que, "per sobre de l'afició, hi ha la vida de les persones", i ha aclarit que ell no se la jugaria. En aquest sentit, i des de la seva reivindicació dels criteris sanitaris i esportius, l'empresari ha lamentat que "la Lliga torna per un tema econòmic, perquè els clubs puguin cobrar, almenys, els drets de televisió". En la mateixa línia, ha afegit que no li agrada "aquesta forma tan mercantilista". A més, ha dit que no entén l'actitud de la Federació Espanyola de Futbol i d'una part del món dels negocis. "El país no guanya res en benefici econòmic. Només guanyen els clubs", ha explicat. Tot i això ha reconegut que comprèn "la Lliga de Futbol Professional, que ha de posar en marxa la maquinària del futbol, per una qüestió de diners, però no pas la Federació, per a la qual hauria de ser primordial la part esportiva".
D'altra banda, però, Gaspart ha reconegut que, si fos ara president del Barça, ho veuria tot diferent. "Pensaria en el negoci, però ara mateix parlo com a aficionat", ha aclarit. Seguint amb la visió personal, l'expresident de Barça ha dit que, amb els partits, pateix "igual a casa que a l’estadi", i ha comentat que ha vist, "aquests dies de confinament, partits històrics" en els quals fins i tot ha patit. "Veia la falta de Koeman a la final de Wembley, i m'agafava por que la pilota no entrés", ha comentat en to clarament irònic. Finalment el també president del consorci Turisme de Barcelona ha recordat la importància de separar "la rivalitat esportiva de la relació humana", i ha tingut un record per a l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz, mort per coronavirus. "Érem amics personalment, i lamento molt la seva mort. He resat per ell i em va saber molt greu la pèrdua", ha dit.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 11 de juny

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció