En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

“Per no patir ansietat, suggerim pensar en coses positives”

Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona diu que més d'un 20% dels catalans hauria patit ansietat o depressió…

14 maig 2020

Redacció

Comparteix
Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona diu que més d'un 20% dels catalans hauria patit ansietat o depressió durant el confinament. En el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la psicòloga i investigadora de l’IDIAP Anna Berenguera ha explicat que “l’objectiu era veure com viuen les persones aquest confinament, fet que ha motivat a portar a terme aquest treball, perquè hem d’estar preparats per a futures pandèmies”. Igualment ha destacat que “la restricció de llibertat i de moviment ens obliga a estar a casa sols o acompanyats, situació que no es normal a la nostra vida i ens obliga a fer canvis”. En aquesta línia, la psicòloga ha afegit que “aquesta incertesa provoca ansietat i depressió”.
A més, la investigadora ha comentat una dada que ha cridat l’atenció al seu equip. És que, segons l’estudi, “hi ha una percepció de risc sanitari però preocupa més l’economia personal, l’estabilitat laboral i el pagament de les hipoteques”. Anna Berenguera ha conclòs que això “no ajuda a reduir aquesta ansietat perquè vivim en una societat en què tot ho volem controlar, i això provoca canvis en la salut mental”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ ( a partir del minut 31) 
Finalment Anna Berenguera també ha donat algunes pautes per evitar aquest tipus de casos, ja que “les persones que viuen soles han de respirar profundament i pensar en els bons moments de la nostra vida que recuperarem”. Igualment ha dit que “pensar en coses positives es el que suggerim per no patir ansietat”. Recordem que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) ha posat a disposició dels ciutadans una línia de telèfon per assistir els atacs d’angoixa i depressió. El nou número, el 649 756 713, atén de 9 a 20 hores.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció