En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Peralada es prepara per a la tradicional Processó de la Verge dels Dolors

El properdivendres 12 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, el municipi de Peralada (bisbatde Girona) celebrarà la tradicionalProcessó de la Verge delsDolors, més coneguda…

5 abril 2019

Redacció

Comparteix

El properdivendres 12 dabril, a 2/4 de 9 del vespre, el municipi de Peralada (bisbatde Girona) celebrarà la tradicionalProcessó de la Verge delsDolors, més coneguda com la processó del silenci. Aquest esdeveniment, que és el més rellevant de laSetmana Santa a Peralada, té més de vuit-centsanys dantiguitat, i cada any és seguit per centenars de persones amb lacompanyament dela coral i lorquestra del poble.

Un dels tretscaracterístics daquesta processó són les imatges, entreles quals destaquen per damunt de tot el Sant Crist Negre i la CreuProcessional gòtica. El Sant CristNegre, que és una de les imatges més venerades pelsfeligresos, té un origen misteriós que durantmoltes generacions sha atribuït a la providència divina. És per aquest motiu, que la imatge va ser utilitzada ennombroses ocasions a la processó dels Dolors i enaltres processons en temps de sequera per demanar bones collites.

Daltra banda, laCreu Processional és la que dona obertura a la processó, i a la vegada nés la més antiga. Estracta duna peça gòtica, feta de plata datada del segle XIV i la sevaiconografia representa la Resurrecció i lEtern rebent elsacrifici de Crist. Durant lany, la creu està exposada als peusdel campanar de lesglésia de Sant Martí.

La processó compta amb la participació activa de més de 50 persones, que es van canviant per suportar elspesos de les imatges que per única vegada a lany surten de la parròquia de Sant Martí. Per tots elsinteressats a participar-hi, el recorregut daquest any serà el tradicional, és a dir, començarà i acabarà a l’església, passant per tot elnucli antic de la vila.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció