En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACTUALITAT

Pere Macias, coordinador del pla de Rodalies, calcula que l'any que ve s'executarà un alt percentatge dels diners pressupostats

Entrevistat a 'El Matí a Ràdio Estel', Macias assegura que el 2025 l'estació de La Sagrera serà una realitat.

18 octubre 2021

Redacció

Comparteix

L'any que ve podria ser un any d'obres importants a la xarxa de Rodalies de Catalunya. El coordinador del pla de Rodalies, Pere Macias, creu que dels 680 milions que ha pressupostat l'estat per a la xarxa catalana se n'executarà "un percentatge molt elevat". Així ho ha dit en una entrevista aquest dilluns al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Segons Macias és una "bona notícia" el bon ritme de licitació d'obres que està duent a terme l'estat en matèria d'infraestructures i això "fa pensar que l'any que ve es pugui cobrir bona part del que s'ha previst", ha dit.

Pel que fa a l'estació de La Sagrera, la gran infraestructura que es preveu que solucioni gran part dels problemes de col·lapse que ara mateix pateix el servei, "la previsió és que estigui acabada l'any 2025", ha dit Macias. En aquest sentit ha dit que s'estan fent tots els deures que cal fer per tenir-la en funcionament.

Sobre les obres que estan en marxa, Pere Macias diu que van a bon ritme i que l'any que ve en començaran d'importants, sobretot a les línies R3 i R4, com la doble via entre Parets del Vallès i la Garriga o el Túnel de Martorell.

Durant l'entrevista amb Ràdio Estel, Macias ha parlat sobre el traspàs de Rodalies i ha fet una crida perquè Espanya agafi el model francès, amb vies de titularitat estatal i gestió descentralitzada a càrrec de les autonomies.

Més actualitat

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

La Generalitat alerta que 1 de cada 5 infants ha patit abusos sexuals infantils

En una entrevista al Tot Anirà Bé, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, valora que "és una oportunitat molt bona poder construir de zero aquest departament que posa a la societat davant del mirall".

7 desembre 2021

Redacció

Montserrat recull les millors fotografies del pare Bonaventura Ubach a través de l’exposició 'La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient en el fons fotogràfic del P.Ubach'

El comissari de l’exposició, l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia, reivindica la figura i el llegat fotogràfic de Bonaventura Ubach

7 desembre 2021

Redacció