En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Pere Macias, coordinador del pla de Rodalies, calcula que l'any que ve s'executarà un alt percentatge dels diners pressupostats

Entrevistat a 'El Matí a Ràdio Estel', Macias assegura que el 2025 l'estació de La Sagrera serà una realitat.

18 octubre 2021

Redacció

Comparteix

L'any que ve podria ser un any d'obres importants a la xarxa de Rodalies de Catalunya. El coordinador del pla de Rodalies, Pere Macias, creu que dels 680 milions que ha pressupostat l'estat per a la xarxa catalana se n'executarà "un percentatge molt elevat". Així ho ha dit en una entrevista aquest dilluns al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Segons Macias és una "bona notícia" el bon ritme de licitació d'obres que està duent a terme l'estat en matèria d'infraestructures i això "fa pensar que l'any que ve es pugui cobrir bona part del que s'ha previst", ha dit.

Pel que fa a l'estació de La Sagrera, la gran infraestructura que es preveu que solucioni gran part dels problemes de col·lapse que ara mateix pateix el servei, "la previsió és que estigui acabada l'any 2025", ha dit Macias. En aquest sentit ha dit que s'estan fent tots els deures que cal fer per tenir-la en funcionament.

Sobre les obres que estan en marxa, Pere Macias diu que van a bon ritme i que l'any que ve en començaran d'importants, sobretot a les línies R3 i R4, com la doble via entre Parets del Vallès i la Garriga o el Túnel de Martorell.

Durant l'entrevista amb Ràdio Estel, Macias ha parlat sobre el traspàs de Rodalies i ha fet una crida perquè Espanya agafi el model francès, amb vies de titularitat estatal i gestió descentralitzada a càrrec de les autonomies.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció