En directe

Vespres

ACTUALITAT

Pere Macias, coordinador del pla de Rodalies, calcula que l'any que ve s'executarà un alt percentatge dels diners pressupostats

Entrevistat a 'El Matí a Ràdio Estel', Macias assegura que el 2025 l'estació de La Sagrera serà una realitat.

18 octubre 2021

Redacció

Comparteix

L'any que ve podria ser un any d'obres importants a la xarxa de Rodalies de Catalunya. El coordinador del pla de Rodalies, Pere Macias, creu que dels 680 milions que ha pressupostat l'estat per a la xarxa catalana se n'executarà "un percentatge molt elevat". Així ho ha dit en una entrevista aquest dilluns al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Segons Macias és una "bona notícia" el bon ritme de licitació d'obres que està duent a terme l'estat en matèria d'infraestructures i això "fa pensar que l'any que ve es pugui cobrir bona part del que s'ha previst", ha dit.

Pel que fa a l'estació de La Sagrera, la gran infraestructura que es preveu que solucioni gran part dels problemes de col·lapse que ara mateix pateix el servei, "la previsió és que estigui acabada l'any 2025", ha dit Macias. En aquest sentit ha dit que s'estan fent tots els deures que cal fer per tenir-la en funcionament.

Sobre les obres que estan en marxa, Pere Macias diu que van a bon ritme i que l'any que ve en començaran d'importants, sobretot a les línies R3 i R4, com la doble via entre Parets del Vallès i la Garriga o el Túnel de Martorell.

Durant l'entrevista amb Ràdio Estel, Macias ha parlat sobre el traspàs de Rodalies i ha fet una crida perquè Espanya agafi el model francès, amb vies de titularitat estatal i gestió descentralitzada a càrrec de les autonomies.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció