En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Pilar Benítez ajuda les dones "de totes les edats", en un llibre metodològic, a "regenerar-se i superar el cansament"

La dona és el tema d’un llibre que acaba de publicar Grijalbo, amb orientacions pràctiques i exploració de possibles solucions a l’esgotament i el cansament…

10 desembre 2015

Redacció

Comparteix
La dona és el tema d’un llibre que acaba de publicar Grijalbo, amb orientacions pràctiques i exploració de possibles solucions a l’esgotament i el cansament que moltes dones pateixen actualment. L’autora és Pilar Benítez, llicenciada en Ciències Empresarials, màster per ESADE i especialista en nutrició, salut i cuina terapèutica. Aquest treball ofereix un seguit de reflexions i consells a partir de la realitat actual, amb un panorama que combina materinat i tradicions naturals i culturals femenines amb la creixent integració de la dona en el món laboral i els avenços en la igualtat social i de drets amb l’home. El llibre es titula Mujeres agotadas y cómo dejar de serlo. Cambia de hábitos y duplica tu energía. Aquest dijous, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, l’autora ha destacat la importància “de la segona part del títol d’un treball que és una guia per a la vida pràctica de tantes dones que han d’afrontar molts problemes i molta feina, perquè agafen consciència que viure cansades no és saludable”. En aquesta línia, Pilar Bénitez ha definit la idea de cuidar-se com "la possibilitat de recuperar l’energia que se’ns escapa, a través de 12 passos”.
Pilar Benítez ha dit que “les dones s’han d’adonar que viuen molt cansades i que, un cop en siguin conscients, decideixin canviar coses per ser elles mateixes”. L’escriptora i naturista ha comentat, a més, que “la guia és pràctica i també possible, perquè tothom sap que cuidar-se és bo, però sovint no sabem ni quan ni com”. També ha aclarit que “el llibre és per a dones de qualsevol edat, aquelles que veuen que no arriben a tot, que estan molt cansades...”. L'autora, que arriba a definir el problema del cansament femení com una patologia, desenvolupa la idea que les dones tenen un gran potencial per oferir a la societat perquè, si estan bé i saben organitzar-se i vetllar per la seva salut, aquest benestar es transmet a l’entorn i, per tant, es converteix en una contribució bàsica per assolir un món millor. “Hem anat conquerint més terreny professional, però això és com si, d’un compte corrent, anéssim traient diners però no ens preocupem per reposar-lo. Això passa el mateix en el cansament de la dona, que ha de saber prendre aquelles petites decisions de la vida, menjar i descansar bé, per regenerar-se”, ha explicat.
Benítez ha comentat que “és ambiciós pensar que aquest llibre pugui propiciar grans canvis socials”. Ha aclarit, en aquest sentit, que “les dones poden fer que les seves parelles i les seves famílies aprenguin a viure amb sentit, en el menjar, en l’exercici físic i en general en l’organització de la vida, amb els temps de casa i altres realitats”. Aquest llibre, amb una estructura dinàmica i oberta, ofereix diagnòstics i fonaments tècnics i científics per als casos d’esgotament, preguntes sobre el que passa i el que es pot fer, amb una píndola de la motivació, així es diu la síntesi, al final de cada capítol. De fet, els capítols són 12 pensats perquè la dona que llegeix aquest treball metodològic aconsegueixi superar la seva tendència a l’esgotament en els 12 mesos de l’any.
Una alimentació sana, sense sucres ni tòxics, constitueix un element bàsic en la proposta de Pilar Benítez, que completa el seu treball amb observacions importants sobre costums, organització personal i capacitat d’interioritzar i allunyar-se dels sorolls que té la vida. L'escriptora ha recordat que la seva tesi parteix “de la idea que la dona no pot treballar fora de l’àmbit familiar i, a sobre, portar tot el pes de la llar, perquè aquí els homes i la resta de la família hi tenen molt a dir i a fer”. Benítez ofereix aquestes instruccions a les dones d’avui també des de la seva pròpia experiència de mare de quatre filles i un fill després d’haver estat la més gran de cinc germanes. L’autora de Mujeres agotadas, llibre editat per Grijalbo, dóna conferències i ofereix consultes personalitzades sobre la gestió d’una vida saludable. A més, dirigeix la plataforma online Siéntete RadiantePrecisament amb aquest títol, Pilar Benítez va publicar el seu primer lilbre en solitari, un manual de salut natural per a dones.
Es pot escoltar AQUÍ (des del minut 25'00") tota l'entrevista a Pilar Benítez.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024