En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Pilar Guanter, periodista a Idomeni: "Com a persones, els refugiats ens estan donant una lliçó"

Aquest dilluns va començar el desmantellament del camp de refugiats d'Idomeni, a Grècia, un símbol de la tragèdia dels refugiats, on han malviscut unes 8.400…

25 maig 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dilluns va començar el desmantellament del camp de refugiats d'Idomeni, a Grècia, un símbol de la tragèdia dels refugiats, on han malviscut unes 8.400 persones des de fa tres mesos. Avui dimarts a la Fórmula Estel hem parlat amb la periodista Pilar Guanter, que ens ha atès des de Tessalònica abans d’agafar un vol cap a Atenes. Ella i la també periodista Maria Soler van ser una de les últimes periodistes en abandonar el camp.
Pilar Guanter assegura que el primer dia desallotjament ha estat molt pacífic i que els refugiats eren conscients que marxaven. L’evacuació han anunciat que durarà al voltant de 4 dies, però segons Guanter és molt probable que acabi més aviat si segueix el ritme del primer dia, quan s'omplia un autobus cada mitja hora.
En l’entrevista a RàdioEstel, la periodista es referia a la manca d’informació dels refugiats: “Estant vivint en una constant desinformació. No saben res: no saben què és l’asil, els seus drets, i per suposat no sabien on anaven. No crec que siguin optimistes, sinó que tinguin una resignació absoluta”.
La periodista, que ha viscut els últims dies del camp de refugiats d’Idomeni, destaca l’hospitalitat dels exiliats: "És increïble l'alegria dels nens al camp i la generositat que tenen els refugiats: donan-te menjar, vigilant que estiguem segurs, dormint amb ells... És impressionant. Tot increïble. Com a persones ens estan donant una lliçó".
Escolta l’entrevista a Pilar Guanter (minut 25)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció