En directe

El Matí a Ràdio Estel

POLÍTICA

SOCIETAT

Pimec avisa que un acord per apujar el Salari Mínim Interprofessional sense la CEOE és una "molt mala notícia"

La vicepresidenta de la patronal, Emma Gumbert, demana el retorn del sistema de control habitual de baixes laborals per evitar el frau, tot i que desconeix si se n'han donat casos

9 febrer 2022

Redacció

Comparteix

La vicepresidenta de PIMEC, Emma Gumbert, veu factible que el Govern Espanyol i els sindicats arribin a un acord per apujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) sense el suport de la patronal CEOE aquest dimecres.

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Gumbert ha considerat una "molt mala notícia que es tiri endavant un acord sense el consens de totes les parts de la taula" i ha defensat que "s'ha de buscar el diàleg social i escoltar a tots, perquè la posició de l'empresariat no és fútil ni capritxosa". Arribar a un acord sense el suport de la patronal dificultarà els futurs consensos en altres àmbits", ha sentenciat.

"Arribar a un acord sense el suport de la patronal dificultarà els futurs consensos en altres àmbits"

La vicepresidenta de Pimec considera que "la pujada del Salari Mínim sembla precipitada perquè significa un canvi estructural i estem en un moment de molts canvis que no sabem on acabaran". "Fer-ho ara, a principis d'any, realment pot generar una situació d'incertesa o de desequilibri i no és el moment. A més de l'impacte de la reforma laboral, que encara queda per veure", ha alertat Gumbert.

"La pujada del Salari Mínim Interprofessional sembla precipitada"

Gumbert ha criticat que les mesures sempre recaiguin a les empreses i ha demanat alternatives. "Ja tenim els 40-50 euros de l'SMI, ja tenim la pujada d'interès en el finançament, ja tenim la pujada dels subministraments, i tot sempre cau en el mateix cantó de la balança. Haurem de fer alguna mena de compensació, perquè si no, no podrem tenir llocs de treball de qualitat", ha sentenciat.

Aquesta darrera onada de la Covid-19 i l'augment de contagis ha provocat que hi hagués una allau de baixes laborals a les empreses. En aquest sentit, Pimec demana el retorn "al sistema de control habitual i correcte d'aquestes situacions i de seguiment perquè no hi hagi frau", ara que les dades de la pandèmia ho permeten. Gumbert, però, ha manifestat als micròfons de Ràdioi Estel que des de la patronal desconeixen l'existència de frau de treballadors que hagin usat aquest mecanisme per no assistir a la feina sense estar infectats.

Entrevista a Emma Gumbert, vicepresidenta de Pimec

0:00 / 0:00

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció