En directe

La Caravana

AVUI ÉS FESTA

Pluja de roses

Déu vos guard, amics, avui és festa Va ser a la mostra “Entre silencis”, una exposició d’art contemporani que es va celebrar a Sant Jeroni…

16 octubre 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa

Va ser a la mostra “Entre silencis”, una exposició d’art contemporani que es va celebrar a Sant Jeroni de la Murtra el passat primer d’octubre amb motiu del sisè centenari de la creació d’aquest monestir gòtic. Les propostes són de diversos artistes del nostre temps. Tots ells tenen en comú que han estat tocats pel silenci de la Murtra, un indret de pau. Amb el públic present vam anar recorrent els diversos espais del monestir que emmarquen les obres dels artistes Luis Silva, Jorge Rojas-Goldsack, Javier Garcia, Raúl Campuzano, Francisco Javier Bustamante, Fernando Bustamante, Roger Duran: un vídeo sobre l’ànima del monestir, grans fotografies de les diverses murtres que hi ha en el món, uns elements de denúncia dels desapareguts de Mèxic, il·lustracions  afinades,  elements minimalistes i suggestius, en definitiva, obres d’art contemporani que estableixen un diàleg  fecund amb el monestir gòtic i que conformen una mostra que es podrà visitar fins al proper 18 de desembre. Al final del recorregut, en Miquel Campuzano, un infant de sis anys, va preparar pausadament el seu violí. És impressionant com els nens i nenes que estudien música mimen els seus instruments. Després es va posar a tocar plàcidament. Mentrestant anaven caient sobre el claustre una pluja de pètals de roses vermelles. Una performance de Roger Duran. En aquell moment alguns ens vam adonar que s’esqueia precisament el dia de Santa Teresa de Lisieux, que havia profetitzat: “Després de la meva mort faré caure una pluja de roses”. Teresina, patrona de les missions, parlava també de conrear les virtuts de la infantesa espiritual. Era el que estàvem veient en la innocència creativa del Miquel.

Que tingueu una bona festa 

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció