En directe

La Caravana

AVUI ÉS FESTA

Pluja de roses

Déu vos guard, amics, avui és festa Va ser a la mostra “Entre silencis”, una exposició d’art contemporani que es va celebrar a Sant Jeroni…

16 octubre 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa

Va ser a la mostra “Entre silencis”, una exposició d’art contemporani que es va celebrar a Sant Jeroni de la Murtra el passat primer d’octubre amb motiu del sisè centenari de la creació d’aquest monestir gòtic. Les propostes són de diversos artistes del nostre temps. Tots ells tenen en comú que han estat tocats pel silenci de la Murtra, un indret de pau. Amb el públic present vam anar recorrent els diversos espais del monestir que emmarquen les obres dels artistes Luis Silva, Jorge Rojas-Goldsack, Javier Garcia, Raúl Campuzano, Francisco Javier Bustamante, Fernando Bustamante, Roger Duran: un vídeo sobre l’ànima del monestir, grans fotografies de les diverses murtres que hi ha en el món, uns elements de denúncia dels desapareguts de Mèxic, il·lustracions  afinades,  elements minimalistes i suggestius, en definitiva, obres d’art contemporani que estableixen un diàleg  fecund amb el monestir gòtic i que conformen una mostra que es podrà visitar fins al proper 18 de desembre. Al final del recorregut, en Miquel Campuzano, un infant de sis anys, va preparar pausadament el seu violí. És impressionant com els nens i nenes que estudien música mimen els seus instruments. Després es va posar a tocar plàcidament. Mentrestant anaven caient sobre el claustre una pluja de pètals de roses vermelles. Una performance de Roger Duran. En aquell moment alguns ens vam adonar que s’esqueia precisament el dia de Santa Teresa de Lisieux, que havia profetitzat: “Després de la meva mort faré caure una pluja de roses”. Teresina, patrona de les missions, parlava també de conrear les virtuts de la infantesa espiritual. Era el que estàvem veient en la innocència creativa del Miquel.

Que tingueu una bona festa 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció