En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Pluja d'idees l'endemà de la manifestació

En la primera hora informativa de la Fórmula Estel, sempre acompanyats de bona música, hem repassat la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona…

9 octubre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
En la primera hora informativa de la Fórmula Estel, sempre acompanyats de bona música, hem repassat la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona organizada per Societat Civil Catalana per reclamar la unitat de l’Estat espanyol. 
Sixto Cadenas, vocal de la junta directiva de SCC, dubta de la xifra de 350.000 persones que va dir la Guàrdia Urbana, però ha afirmat que el més important no és la xifra, sinó que “la gran majoria eren de Catalunya i van sortir amb un crit claríssim i un recolzament del lema de la manifestació: dir prou, i prou a aquest procés de trencament de la convivència, d’aquest procés que no ens portarà enlloc, volem seguir junts i volem treballar per millorar la nostra vida social, que en aquests moments està claríssim que està trencada amb els nostres conciutadans” 
Cadenas ha demanat als socialistes “fer una reflexió en un posicionament no tant clar” i a Puigdemont “reflexionar i aturar tota aquesta actitud de trencament de la legalitat i continuar amb un procés que no beneficia ningú, tret d'ells”. 
Sobre la possible declaració unilateral d’independència per part del president de la Generalitat en ple del Parlament d’aquest dimarts, el vocal de Societat Civil Catalana ha expressat: “És evident que Puigdemont ha d'aturar la DUI o qualsevol acció que vagi en aquest sentit”
Hem sentit aquest matí de dilluns també a l'activista i promotor de Procés Constituent Arcadi Oliveras en El Comentari de l’Actualitat, que ha demanat fer 3 coses amb urgencia:
1. “Avançar per establir una àmplia majoria a favor d'aquesta situació [independència], perquè fins ara estava fregant la meitat”.
2. “Anar definint de mica en mica el país que volem. Si es vol la independència ha de ser per fer un país nou, amb unes condicions econòmiques que no s'assemblin a les que tenim ara”.
3. “Potser un dèficit ha sigut no saber-se explicar prou a Espanya de quin és el seu desig i la seva voluntat. Ben explicades acaben ser compreses per la gent”
Per arrodonir la informació del dia hem conversat amb el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, que ha analitzat la situació política actual: “Tothom està enrocat en les seves posicions pensant més en el rèdit electoral que en el bé comú del país”. Broto, que ens acompanya cada dilluns a l’espai Vist per sentència, ha fet una recomenació: “La declaració d’independència vindria anul·lada inmediatament, al minut 1, pel Tribunal Constitucional, i s’aplicaria directament el 155, segur. Sabent això, potser és més intel·ligent fer-ho a la seva manera: el govern el que hauria de fer és dimitir avui, abans que els inhabilitin, i convocar eleccions autonòmiques amb un únic punt al programa, que és en cas de guanyar les eleccions, si tenen majoria al Parlament declararan la independència
Recupera la primera hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024