En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Pluja d'idees l'endemà de la manifestació

En la primera hora informativa de la Fórmula Estel, sempre acompanyats de bona música, hem repassat la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona…

9 octubre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
En la primera hora informativa de la Fórmula Estel, sempre acompanyats de bona música, hem repassat la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona organizada per Societat Civil Catalana per reclamar la unitat de l’Estat espanyol. 
Sixto Cadenas, vocal de la junta directiva de SCC, dubta de la xifra de 350.000 persones que va dir la Guàrdia Urbana, però ha afirmat que el més important no és la xifra, sinó que “la gran majoria eren de Catalunya i van sortir amb un crit claríssim i un recolzament del lema de la manifestació: dir prou, i prou a aquest procés de trencament de la convivència, d’aquest procés que no ens portarà enlloc, volem seguir junts i volem treballar per millorar la nostra vida social, que en aquests moments està claríssim que està trencada amb els nostres conciutadans” 
Cadenas ha demanat als socialistes “fer una reflexió en un posicionament no tant clar” i a Puigdemont “reflexionar i aturar tota aquesta actitud de trencament de la legalitat i continuar amb un procés que no beneficia ningú, tret d'ells”. 
Sobre la possible declaració unilateral d’independència per part del president de la Generalitat en ple del Parlament d’aquest dimarts, el vocal de Societat Civil Catalana ha expressat: “És evident que Puigdemont ha d'aturar la DUI o qualsevol acció que vagi en aquest sentit”
Hem sentit aquest matí de dilluns també a l'activista i promotor de Procés Constituent Arcadi Oliveras en El Comentari de l’Actualitat, que ha demanat fer 3 coses amb urgencia:
1. “Avançar per establir una àmplia majoria a favor d'aquesta situació [independència], perquè fins ara estava fregant la meitat”.
2. “Anar definint de mica en mica el país que volem. Si es vol la independència ha de ser per fer un país nou, amb unes condicions econòmiques que no s'assemblin a les que tenim ara”.
3. “Potser un dèficit ha sigut no saber-se explicar prou a Espanya de quin és el seu desig i la seva voluntat. Ben explicades acaben ser compreses per la gent”
Per arrodonir la informació del dia hem conversat amb el jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, que ha analitzat la situació política actual: “Tothom està enrocat en les seves posicions pensant més en el rèdit electoral que en el bé comú del país”. Broto, que ens acompanya cada dilluns a l’espai Vist per sentència, ha fet una recomenació: “La declaració d’independència vindria anul·lada inmediatament, al minut 1, pel Tribunal Constitucional, i s’aplicaria directament el 155, segur. Sabent això, potser és més intel·ligent fer-ho a la seva manera: el govern el que hauria de fer és dimitir avui, abans que els inhabilitin, i convocar eleccions autonòmiques amb un únic punt al programa, que és en cas de guanyar les eleccions, si tenen majoria al Parlament declararan la independència
Recupera la primera hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció