En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Poblet acollirà, els dies 2 i 3 d'octubre, el primer Congrés de Laics de Catalunya, pensat "per fer una gran xarxa"

El Monestir de Poblet acollirà els dies 2 i 3 d'octubre el primer Congrés de Laics de Catalunya, organitzat per Laïcat XXI. Els organitzadors volen…

15 setembre 2015

Redacció

Comparteix
El Monestir de Poblet acollirà els dies 2 i 3 d'octubre el primer Congrés de Laics de Catalunya, organitzat per Laïcat XXI. Els organitzadors volen institucionalitzar el treball conjunt de laics i laiques de totes les diòcesis, dins tota una dinàmica estable i permanent. Josep Folguera, de l'equip organitzador, ha definit el congrés com "una iniciativa que parteix de persones que pensen que és un bon moment per repensar la feina del laicat, amb voluntat de fer xarxa i estimular que aquestes persones facin arribar a la societat el missatge que ens uneix com a cristians". Aquest dimarts, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha destacat que la xarxa "ja compta amb més de 700 persones d'arreu del país".
Cristians en el món, laics en l'Església i espiritualitat laïcal són els tres eixos d'un congrés en el qual "ja es treballa de fa temps", ha recordat Folguera. "Divendres hi haurà una vetlla nocturna per començar amb energia i reflexionar sobre el que es farà l'endemà, que serà un acte central i distribució en 20 espais diferents a partir dels tres grans temes", ha explicat també. La participació, segons Josep Folguera,  "mostra una il·lusió i una manera de fer novedosa". Per apuntar-se en el congrés, cal entrar a la web del congrés, on hi ha el programa detallat dels continguts, ponents, la manera d'arribar-hi i altres informacions. 
El congrés, segons el responsable de l'organització, "està obert a tothom, i no pretén fer un debat intel·lectual o elevat, perquè tothom s'ha de sentir important". Sobre la comunitat de Poblet, Josep Folguera ha destacat "la gran acollida del monestir als promotors del congrés", particularment la del prior Lluc Torcal, alhora que ha recordat que "la capacitat és limitada", tot i que, segons el mateix Folguera, "els allotjaments i els restaurants no seran un obstacle perquè tothom qui ho desitgi participi en el  Congrés Laïcat XXI".
Finalment, Josep Folguera ha subratllat la  importància de l'espai específic per a joves, pensat perquè molts nois i noies "comparteixin experiències i vagin més enllà de la tecnologia i els dits dels seus mòbils". En l'origen de la iniciativa Laïcat XXI, ha situat "el treball i el contacte boca-orella d'un grup de laics i laiques de Catalunya que van moure per fer coses conjuntament, una inquietud de la qual ha sortit aquest congrés".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 31'30") tota l'entrevista a Josep Folguera.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció