En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Poblet celebra el 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer

El monestir de Poblet ha anunciat l’inici de l’anydedicat al cardenal Vidal i Barraquer, amb motiu del 150è aniversari del seunaixement. Aquesta celebració va lligada…

7 febrer 2018

Redacció

Comparteix

El monestir de Poblet ha anunciat l’inici de l’anydedicat al cardenal Vidal i Barraquer, amb motiu del 150è aniversari del seunaixement. Aquesta celebració va lligada amb la finalització de l’any de Mn.Ramon Muntanyola, que va començar el mes d’abril passat i ha acollit unatrentena d’actes literaris, musicals i culturals. Durant tot aquest any, talcom s’ha fet amb Muntanyola, s’aprofundirà en la figura del cardenal i en lesseves obres.

Aquest relleu s’ha produït a l’acte de cloendadel 4 de febrer passat que va tenir lloc a Poblet, i en el qual es va presentarel llibre “Vidal i Barraquer, cardenal de pau” escrit pel mateix Muntanyola. Enun acte molt simbòlic, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, valliurar dos exemplars del llibre als representants de la família del cardenal ia Camí Mendoza, alcaldessa de la seva localitat natal, Cambrils.

 A l’acte,que va comptar amb la presència de l’abat de Poblet, Octavi Vilà, i Joan MiquelBravo, vicari episcopal, a més d’altres personalitats, hi van assistir més de200 persones, que van poder gaudir d’una actuació del cor “Schola Cantorum” dela Selva del Camp que va interpretar l’obra “El Cardenal Proscrit”, escrita perMn. Muntanyola.

Francesc d’Assís Vidal i Barraquer va néixer aCambrils l’any 1868 i va morir a Friburg l’any 1943. Va ser cardenal i arquebisbede Tarragona, i és conegut per molts pel seu fort catalanisme, que el va portara negar-se a firmar la carta col·lectiva de l’episcopat espanyol de l’1 dejuliol de 1937 que donava suport a l’Espanya del general Franco durant laGuerra Civil. 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció