En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"Potser una de les estratègies és conovocar eleccions a la tardor"

La investidura de Quim Torra, aquest dilluns a les 10:30, obre un nou escenari a Catalunya.  Hem parlat a la primera hora de la Fórmula…

14 maig 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
La investidura de Quim Torra, aquest dilluns a les 10:30, obre un nou escenari a Catalunya. 
Hem parlat a la primera hora de la Fórmula Estel (de 8 a 9am) amb Joan Lluis Pérez Francesch, catedràtic de Dret Constitucional, i amb Tica Font, membre del Centre Delas d'Estudis per la Pau. 
“Els obstacles més importants, com sempre, poden venir del TC i del bloc anoment del 155, i també de la CUP”, ha avançat Pérez Francesc. “Però sembla que serà una presidència curta i hem de veure com es desenvolupen els fets. Podríem pensar que a la tardor comencen els judicis contra els membres del Govern anterior que estan a la presó. I potser una de les estratègies és la convocatòria d'unes noves eleccions alhora que aquest judici”. L’expert en dret constitucional ha reiterat que no hi ha precedents per saber què pot passar. 
Per la seva banda, Tica Font ha fet El Comentari de l'Actualitat: “Quim Torra va anunciar la seva voluntat de diàleg, igual que va anunciar-ho el president Rajoy. És dels elements que em preocupa, en aquesta nova fase, el diàleg seria possible? La meva impressió és que no és possible. Jo no crec que estiguin en disposició d’obrir aquest diàleg”. A més, a les 9:05, hem donat tota l’actualitat des d’un enfoc jurídic a Vist per sentència, amb Eulogi Broto.
A les 18.00h en el programa 'El Mirador de l'actualitat', analitzarem la investidura de Quim Torra, que culmina aquest dilluns amb la seva elecció com a president i obre un nou escenari polític, amb la situació desbloquejada:


Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció