En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Precarietat laboral, solteria i generació millenial

La lleidetana, de la Fuliola, Montserrat Bros, acaba d’escriure el llibre Mujer sin blanca soltera busca. Una novel·la que recull les peripècies de la seva protagonista, Isa Pi,…

31 març 2017

Mercè Raga

Comparteix
La lleidetana, de la Fuliola, Montserrat Bros, acaba d’escriure el llibre Mujer sin blanca soltera busca. Una novel·la que recull les peripècies de la seva protagonista, Isa Pi, una jove de 30 anys, amb doble llicenciatura en Periodisme i  Filosofia i  una estància a Oxford, que intenta sobreviure en el món laboral i sentimental. 

En declaracions a Ràdio Estel, l’escriptora catalana assegura: “No és fàcil ser de la generació més preparada”. Fa tres anys que Montserrat Bros va començar a escriure el blog Mujer sin blanca soltera busca. Sota el pseudònim d'Isa Pi, la periodista dissecciona amb humor i ironia la precarietat laboral, la solteria i la generació millenial al bloc homònim «Mujer sin blanca soltera busca». El bloc compta amb 10.000 visites setmanals. 
Montserrat Bros reflecteix ara en aquesta novel·la, publicada per L'Esfera dels Llibres i amb il·lustracions de la seva cosina Marta Bros, la situació de molts joves de trenta anys, que van acabar la carrera amb ganes de menjar-se el món, però "aquestes il·lusions es van veure truncades per l’escletxa de la crisi”. “Tothom busca el seu lloc a la vida. Un lloc on hem de ser feliços”, ha dit Bros que va començar a esciure el seu bloc després de trobar-se en un punt d’inflexió en la seva vida. La periodista de la Fuliola va començar a esciure el seu bloc per denunciar la precarietat laboral.
Montserrat Bros Pont (la Fuliola, Lleida, 1984) és llicenciada en Periodisme per la Universitat de Navarra i postgrau en Comunicació i Periodisme de Moda per Idec Pompeu Fabra. Va treballar com a redactora de cultura i moda d'Europa Press i va presentar un programa cultural que es va emetre a les televisions locals catalanes a través de Comunicàlia. Ha col·laborat en mitjans com Onda Cero i Jo Dona i com a crítica de cinema a Ràdio Estel.
Aquest dilluns 3 d’abril, a les 19.00, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10) Montserrat Bros presentarà el llibre amb la presència de Salvador Aragonés, ex director d’Europa Press Catalunya i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya. 
Si vols escoltar l’entrevista sencera pot fer-ho aquí 

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció