En directe

Vespres

ESGLÉSIA MÓN

Pregària per la pau a Jerusalem

Els fidels de la diòcesi de Jerusalem es recolliran en pregària el 19 de maig, vetlla de Pentecosta, per demanar a “l’Esperit Sant que il·lumini…

17 maig 2018

Redacció

Comparteix

Els fidels de la diòcesi de Jerusalem es recolliran en pregària el 19 de maig, vetlla de Pentecosta, per demanar a “l’Esperit Sant que il·lumini els cors i canviï les ments dels líders polítics perquè es reuneixin per resoldre aquest conflicte que dura més de cent anys”. Així ho ha explicat a AsiaNews el P. Ibrahim Shomali, sacerdot palestí i canceller del patriarcat llatí de Jerusalem.

La convocatòria de la pregària l’ha feta l’administrador apostòlic del patriarcat, Mons. Pierbattista Pizzaballa. El prelat ha expressat el “dolor profund pels violents enfrontaments, enèsima explosió d’odi i violència”.

Segons Mons. Pizzaballa, la situació ha esdevingut “un cercle viciós i estem obligats a condemnar tota forma de violència, tot ús cínic de vides humanes i de violència desproporcionada”. Per això, ha convidat tota la comunitat cristiana de la diòcesi a pregar “per la pau per a tots els habitants, per la pau a Jerusalem, per totes les víctimes d’aquest conflicte interminable”. I ha afegit: “Tots hem de pregar encara més per la pau i per la nostra conversió i per la de tothom.”

El P. Ibrahim ha assenyalat que aquesta pregària es farà a totes les parròquies del patriarcat, a les 17.00,  i “també el diumenge de Pentecosta serà una jornada per la pau. Jerusalem és la mare de tots aquells que viuen en aquesta terra: cristians, musulmans i hebreus”. Per això, la invitació a “pregar per la nostra terra” s’adreça “a totes les persones de bona voluntat”.

Preocupació del Papa

El papa Francesc també ha manifestat la seva preocupació per l’augment de la violència “que allunya cada cop més del camí de la pau, del diàleg i de les negociacions”.

El Pontífex ha mostrat el seu “gran dolor pels morts i ferits” i ha reafirmat que “mai l’ús de la violència condueix a la pau. La guerra crida a la guerra, la violència crida a la violència”. Així, ha demanat a totes les parts implicades i a la comunitat internacional que renovin l’esforç “perquè prevalgui el diàleg, la justícia i la pau”.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024