En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Pregària per la pau a Jerusalem

Els fidels de la diòcesi de Jerusalem es recolliran en pregària el 19 de maig, vetlla de Pentecosta, per demanar a “l’Esperit Sant que il·lumini…

17 maig 2018

Redacció

Comparteix

Els fidels de la diòcesi de Jerusalem es recolliran en pregària el 19 de maig, vetlla de Pentecosta, per demanar a “l’Esperit Sant que il·lumini els cors i canviï les ments dels líders polítics perquè es reuneixin per resoldre aquest conflicte que dura més de cent anys”. Així ho ha explicat a AsiaNews el P. Ibrahim Shomali, sacerdot palestí i canceller del patriarcat llatí de Jerusalem.

La convocatòria de la pregària l’ha feta l’administrador apostòlic del patriarcat, Mons. Pierbattista Pizzaballa. El prelat ha expressat el “dolor profund pels violents enfrontaments, enèsima explosió d’odi i violència”.

Segons Mons. Pizzaballa, la situació ha esdevingut “un cercle viciós i estem obligats a condemnar tota forma de violència, tot ús cínic de vides humanes i de violència desproporcionada”. Per això, ha convidat tota la comunitat cristiana de la diòcesi a pregar “per la pau per a tots els habitants, per la pau a Jerusalem, per totes les víctimes d’aquest conflicte interminable”. I ha afegit: “Tots hem de pregar encara més per la pau i per la nostra conversió i per la de tothom.”

El P. Ibrahim ha assenyalat que aquesta pregària es farà a totes les parròquies del patriarcat, a les 17.00,  i “també el diumenge de Pentecosta serà una jornada per la pau. Jerusalem és la mare de tots aquells que viuen en aquesta terra: cristians, musulmans i hebreus”. Per això, la invitació a “pregar per la nostra terra” s’adreça “a totes les persones de bona voluntat”.

Preocupació del Papa

El papa Francesc també ha manifestat la seva preocupació per l’augment de la violència “que allunya cada cop més del camí de la pau, del diàleg i de les negociacions”.

El Pontífex ha mostrat el seu “gran dolor pels morts i ferits” i ha reafirmat que “mai l’ús de la violència condueix a la pau. La guerra crida a la guerra, la violència crida a la violència”. Així, ha demanat a totes les parts implicades i a la comunitat internacional que renovin l’esforç “perquè prevalgui el diàleg, la justícia i la pau”.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció