En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Pregàries davant la barbàrie terrorista

El brutal atac terrorista de Barcelona del 17 d'agost ha provocat una onadade solidaritat arreu del planeta. L’Església, encapçalada pel papa Francesc, ha expressat, des…

18 agost 2017

Rosa María Jané Chueca

Comparteix

El brutal atac terrorista de Barcelona del 17 d'agost ha provocat una onadade solidaritat arreu del planeta. L’Església, encapçalada pel papa Francesc, ha expressat, des del primer moment, el rebuig total a aquest atemptat i,alhora, el seu compromís per continuar treballant per l’amor i la concòrdia.

El Pontífex, ha explicat el director de la sala de premsa delVaticà, Greg Burke,segueix “amb gran preocupació el que passa a Barcelona”. I ha confirmat queFrancesc “prega per les víctimes d’aquest atemptat i desitja expressar la sevaproximitat a tot el poble espanyol, en particular als ferits i a les famílies deles víctimes”.

Els bisbes de Catalunya també han mostrat la sevaconsternació per les víctimes mortals i les desenes de ferits. A través d’uncomunicat han condemnat “la barbàrie” de l’atac i “el menyspreu que significa per lavida humana i la seva dignitat. Cap causa no justifica la violència ni la mortde ningú”.

Els prelats catalans han encomanat les víctimes mortals “a lamisericòrdia de Déu” i “preguen intensament” pels ferits, familiars i afectats,així “com per tota l’arxidiòcesi de Barcelona, i els acompanyen solidàriamenten el dolor per aquesta tragèdia que ha tingut lloc en una ciutat comBarcelona, sempre compromesa per la causa de la pau i de la justícia”.

Tot i el comunicat conjunt, els diferents bisbes han transmès,individualment, la seva reacció davant d’aquests fets. Des del bisbat deTerrassa o de Lleida s'ha expressat el condol dels prelats respectius i la pregàriaper la pau.

 Twitter ha estat l’eina escollida per altres bisbes per ferarribar la seva veu. És el cas del cardenal Lluís Martínez Sistach, que ha ditque “condemno rotundament l’atemptat que omple els nostres cors de dolor isolidaritat”; de l’arquebisbe Jaume Pujol, “preguem per totes les víctimes iferits de l’atemptat a Barcelona, també pels seus familiars. M’uneixo al seudolor” o del bisbe Taltavull, “condemno l’atemptat comès a Barcelona. Encomanol’ànima de les víctimes i acompanyo en la pregària els seus familiars”.

 També el bisbe Josep Àngel Saiz ha compartit la pregària i lasolidaritat a través de les xarxes socials, així com el bisbe Francesc Pardo.

 D'altra banda la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha publicatun missatge en què expressa la “consternació” i també ha recordat les persones “sacsejades”per l’atac terrorista: “Els testimonis directes, els que se n’han pogutescapar, els qui han acollit en els seus locals els qui fugien cercant refugi,els qui han atès les víctimes i, sobretot, els familiars dels afectats.”

 La URC ha mostrat el seu compromís “de continuar sentconstructors de pau i de concòrdia i oferir l’ajuda que calgui. Creiemprofundament que l’amor, la justícia i la pau són més forts que l’odi, la violènciai la destrucció”, per això “des de la fe, continuarem pregant i treballant pergenerar l’harmonia que ens permet conviure plegats sense que ningú temi a ningú”.

 Església espanyola

 La Conferència Episcopal Espanyola (CEE), en un comunicat, s'ha afegit a la condemnade l’atemptat i ha mostrat la seva proximitat i pregària amb les víctimes i lesfamílies. Així mateix ha volgut transmetre “el nostre suport a tota la societatque és atacada amb aquestes accions”.

 Segons la CEE, el terrorisme és “una pràctica intrínsecamentperversa, del tot incompatible amb una visió moral de la vida, justa iraonable. No només vulnera greument el dret a la vida i a la llibertat, sinóque és mostra de la intolerància més dura i el totalitarisme”.

 Els bisbes espanyols han demanat a tots els creients quepreguin a Déu que “concedeixi el descans etern a les persones mortes,restableixi la salut de la resta de víctimes, consol als familiars, ompli depau els cors de les persones de bona voluntat i mai més no es repeteixinaquestes accions menyspreables”.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció