En directe

Camins

ESGLÉSIA MÓN

Presa d’hostatges a una església normanda, amb final tràgic

«Cracòvia és l’anti-Saint-Etienne-du-Rouvray. Quant méscrims hi hagi com aquest, més set tenim d’un món nou» ha dit el bisbe MichelDubost, en referència a l’assassinat d’un…

26 juliol 2016

Agències

Comparteix

«Cracòvia és l’anti-Saint-Etienne-du-Rouvray. Quant méscrims hi hagi com aquest, més set tenim d’un món nou» ha dit el bisbe MichelDubost, en referència a l’assassinat d’un sacerdot, el Pare Jacques Hamel, de86 anys, que s’ha produït aquest matí a l’església d’aquesta població deNormandia, a França. Els autors han estat morts per les forces de seguretatdesprés d’haver pres hostatges a l’església local.En l’acció han resultatferides tres persones, una de caràcter greu.

El bisbe de la diòcesi de Rouen, Dominique Lebrun, queestava a la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, tornarà aquesta nit ambles famílies i la comunitat parroquial: «L’Església no pot prendre altres armesque la pregària i la fraternitat entre els homes.Deixo aquí [a la JMJ] cents dejoves que són el futur de la humanitat, és cert. Us demano que no cediu a laviolència i us convertiu en apòstols de la civilització de l’amor», ha ditMons. Lebrun.

«El Papa està informat i participa del dolor i l’horror d’aquestaviolència absurda, amb la condemna més radical de totes les formes d’odi i lapregària per les persones afectades. Estem particularment impressionats perquèaquesta terrible violència ha tingut lloc en una església, un lloc sagrat queanuncia l’amor de Déu, amb l’assassinat bàrbar d’un capellà i l’afectació delsfidels. Estem a prop de l’Església de França, l’arxidiòcesi de Rouen, lescomunitats afectades, el poble francès», ha dit el P. Lombardi, portaveu de laSanta Seu.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció