En directe

La Caravana

COMUNICACIÓ

Presentació del llibre “S.O.S cristians” a Santa Maria del Mar

Pilar Rahola ha presentat aquest dimarts a la basílica deSanta Maria del Mar de Barcelona el llibre S.O.Scristians (Columna), una publicació que reivindica els màrtirs…

11 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Pilar Rahola ha presentat aquest dimarts a la basílica deSanta Maria del Mar de Barcelona el llibre S.O.Scristians (Columna), una publicació que reivindica els màrtirs cristiansdel segle XXI. L’acte, que ha seguit una gran multitud de gent, ha comptat ambla participació de Josep Cuní i del cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe deBarcelona, que ha agraït a Pilar Rahola la veu que dona a la gent que pateix enl’anonimat.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec d’EmiliRosales, editor de Columna, que ha descrit el llibre com a “excel·lent iimportant, perquè tracta un assumpte bàsic de drets humans i de la llibertat”. JosepCuní, per la seva banda, ha tingut també paraules d’agraïment per a Rahola, a laqual ha definit com una “font d’amor”, i ha remarcat la importància del llibre enuna societat on “tendim a mostrar-nos insensibles a les realitats i a oblidarles coses ràpidament”.

Unacausa pròpia                                                     

L’autora del llibre ha aprofitat l’acte per explicarquins van ser els motius que van portar a una dona agnòstica com és ella aescriure S.O.S cristians. Com haexplicat, sempre ha tingut una preocupació especial pel dolor de les persones quetot i viure en aquest segle no tenen els mateixos drets que nosaltres. És peraixò que va començar a investigar, fins que va descobrir que hi havia certs païsoson la creu era l’objectiu: “Hi ha països on el simple fet de ser cristianssignifica ser víctimes.” Aquest fet va fer que acabés fent seva la causa detots els màrtirs cristians, que encara avui dia pateixen persecucions pelsimple fet de ser cristians.

Precisament d’aquests màrtirs, n’ha parlat també Omella,que ha recordat que recentment la basílica de Santa Maria del Mar va acollir unacte on un supervivent de la matança a l’església de Mossul va exposar el seutestimoni. És per això que el cardenal ha donat les gràcies a Pilar Rahola, permostrar al món que cada dia hi ha gent que pateix i no és escoltada.

 

 

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024