En directe

Fabricació pròpia

ACTIVITATS

Presentació del VI Festival Internacional de Música Antiga de Poblet

Dimecrespassat, 16 de maig, es va presentar al Caixa Fòrum de Barcelona el FestivalInternacional de Música Antiga que organitza des de fa sis anys el…

22 maig 2018

Macià Grau

Comparteix

Dimecrespassat, 16 de maig, es va presentar al Caixa Fòrum de Barcelona el FestivalInternacional de Música Antiga que organitza des de fa sis anys el monestir dePoblet. L’acte de presentació, que va comptar amb la presència dels doscol·laboradors principals del Festival, l’Obra Social “la Caixa” i la FundacióCIMA, va servir perquè els organitzadors fessin pública la programaciód’enguany, que inclou diverses novetats respecte les anteriors edicions.

Talcom va explicar el pare abat de Poblet, fra Octavi Vilà, la primera de lesnovetats és l’homenatge que es farà al compositor renaixentista Mateu Fletxa elVell, que va morir com a monjo de Poblet l’any 1553. Durant la vetllada del 12d’agost, el musicòleg Josep M. Gregori farà una conferència sobre la sevafigura, i posteriorment s’interpretarà una de les seves obres més destacades,les “Ensaladas”, a l’antic dormitori dels monjos. “Serà interessant escoltar lamúsica de Mateu Fletxa en un espai únic, l’antic dormitori dels monjos, on elldormí vivint a Poblet i on possiblement rememorà les seves composicionsmentalment en el silenci de la nit monàstica”, va exposar el pare abat dePoblet. Una altra de les novetats és la inclusió de dues noves agrupacions a laprogramació: el grup Tasto Solo i la Jove Capella Reial de Catalunya. Totes duesformacions, escollides per Jordi Savall, director artístic del Festival, sónuna clara aposta de futur, en ser grups emergents i amb gran projeccióinternacional.

Elsconcerts tindran lloc els dies 10, 11 i 12 d’agost a les 21.30h, i esrepartiran en tres localitzacions del monestir: la plaça, l’antic refetor delsconversos, i l’antic dormitori dels monjos. La programació completa delFestival es pot consultar a l’agenda del Departament de Cultura de laGeneralitat: agenda.cultura.gencat.cat.

 

 

 

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció