En directe

Fórmula Estel

ACTIVITATS

Presentació del VI Festival Internacional de Música Antiga de Poblet

Dimecrespassat, 16 de maig, es va presentar al Caixa Fòrum de Barcelona el FestivalInternacional de Música Antiga que organitza des de fa sis anys el…

22 maig 2018

Macià Grau

Comparteix

Dimecrespassat, 16 de maig, es va presentar al Caixa Fòrum de Barcelona el FestivalInternacional de Música Antiga que organitza des de fa sis anys el monestir dePoblet. L’acte de presentació, que va comptar amb la presència dels doscol·laboradors principals del Festival, l’Obra Social “la Caixa” i la FundacióCIMA, va servir perquè els organitzadors fessin pública la programaciód’enguany, que inclou diverses novetats respecte les anteriors edicions.

Talcom va explicar el pare abat de Poblet, fra Octavi Vilà, la primera de lesnovetats és l’homenatge que es farà al compositor renaixentista Mateu Fletxa elVell, que va morir com a monjo de Poblet l’any 1553. Durant la vetllada del 12d’agost, el musicòleg Josep M. Gregori farà una conferència sobre la sevafigura, i posteriorment s’interpretarà una de les seves obres més destacades,les “Ensaladas”, a l’antic dormitori dels monjos. “Serà interessant escoltar lamúsica de Mateu Fletxa en un espai únic, l’antic dormitori dels monjos, on elldormí vivint a Poblet i on possiblement rememorà les seves composicionsmentalment en el silenci de la nit monàstica”, va exposar el pare abat dePoblet. Una altra de les novetats és la inclusió de dues noves agrupacions a laprogramació: el grup Tasto Solo i la Jove Capella Reial de Catalunya. Totes duesformacions, escollides per Jordi Savall, director artístic del Festival, sónuna clara aposta de futur, en ser grups emergents i amb gran projeccióinternacional.

Elsconcerts tindran lloc els dies 10, 11 i 12 d’agost a les 21.30h, i esrepartiran en tres localitzacions del monestir: la plaça, l’antic refetor delsconversos, i l’antic dormitori dels monjos. La programació completa delFestival es pot consultar a l’agenda del Departament de Cultura de laGeneralitat: agenda.cultura.gencat.cat.

 

 

 

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024