En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

"Presidir la Conferència Episcopal aporta més sacrifici que poder"

Els càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola s'han renovat cada 3 anys fins aquest mes de març. En l’assemblea plenària, que començarà el dia 2,…

7 febrer 2020

Redacció

Comparteix
Els càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola s'han renovat cada 3 anys fins aquest mes de març. En l’assemblea plenària, que començarà el dia 2, es canviaran els estatuts de l'organisme i també apareixeran noves comissions i subcomissions. La gran novetat és que el període d’eleccions passarà a ser de 4 anys. En aquestes eleccions, es renovaran tots els càrrecs, excepte el de secretari general, que té un altre procés cada 5 anys. L’actual president de la Conferència Episcopal és l'arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, que ara deixarà el càrrec.
En declaracions al programa A Primera Hora, el director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació de Social del mateix Episcopat espanyol, Jose Gabriel Vera, ha explicat aquest dijous que “el president és el responsable, durant 4 anys, de la feina de tot l’organisme". Ha afegit que "el procés per triar nou president consisteix en unes votacions que funcionen a partir de valoracions de possibles perfils de bisbes, sense que es presentin candidatures, durant el mateix procés". Igualment José Gabriel Vera ha aclarit que "són els mateixos prelats els qui busquen el perfil més adient”. El responsable de Comunicació de la CEE ha assegurat que “no hi ha cap bisbe que aspiri a ser president”, perquè no funciona així. Segons Vera, “la posició del president de la Conferència Episcopal és més de sacrifici i esforç que no pas de poder”. 
El periodista ha volgut deixar clar que “la Conferència Episcopal Espanyola no té poders legislatius, perquè és una entitat que no està per sobre dels bisbes, sinó per sota, com un òrgan de coordinació”. A més, ha dit que l'Episcopat “no té la funció  d’opinar, perquè és la visió del bisbe de cada diòcesi la que preval davant l’organisme, motiu pel qual la Conferència és un òrgan que serveix als bisbes”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció