En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"Presidir la Conferència Episcopal aporta més sacrifici que poder"

Els càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola s'han renovat cada 3 anys fins aquest mes de març. En l’assemblea plenària, que començarà el dia 2,…

7 febrer 2020

Redacció

Comparteix
Els càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola s'han renovat cada 3 anys fins aquest mes de març. En l’assemblea plenària, que començarà el dia 2, es canviaran els estatuts de l'organisme i també apareixeran noves comissions i subcomissions. La gran novetat és que el període d’eleccions passarà a ser de 4 anys. En aquestes eleccions, es renovaran tots els càrrecs, excepte el de secretari general, que té un altre procés cada 5 anys. L’actual president de la Conferència Episcopal és l'arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, que ara deixarà el càrrec.
En declaracions al programa A Primera Hora, el director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació de Social del mateix Episcopat espanyol, Jose Gabriel Vera, ha explicat aquest dijous que “el president és el responsable, durant 4 anys, de la feina de tot l’organisme". Ha afegit que "el procés per triar nou president consisteix en unes votacions que funcionen a partir de valoracions de possibles perfils de bisbes, sense que es presentin candidatures, durant el mateix procés". Igualment José Gabriel Vera ha aclarit que "són els mateixos prelats els qui busquen el perfil més adient”. El responsable de Comunicació de la CEE ha assegurat que “no hi ha cap bisbe que aspiri a ser president”, perquè no funciona així. Segons Vera, “la posició del president de la Conferència Episcopal és més de sacrifici i esforç que no pas de poder”. 
El periodista ha volgut deixar clar que “la Conferència Episcopal Espanyola no té poders legislatius, perquè és una entitat que no està per sobre dels bisbes, sinó per sota, com un òrgan de coordinació”. A més, ha dit que l'Episcopat “no té la funció  d’opinar, perquè és la visió del bisbe de cada diòcesi la que preval davant l’organisme, motiu pel qual la Conferència és un òrgan que serveix als bisbes”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció