En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"Probablement, l'últim any i mig no l'haurà de complir"

Dilluns marcat per l’arribada de 630 persones migrants, ahir diumenge, a València, i per l’ingrés a presó d’Iñaki Urdangarín. A la Fórmula Estel hem parlat…

18 juny 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Dilluns marcat per l’arribada de 630 persones migrants, ahir diumenge, a València, i per l’ingrés a presó d’Iñaki Urdangarín. A la Fórmula Estel hem parlat amb Marc Carbonell, rescatador de SOS Mediterraneé, i Eulogi Broto, jurista i professor de l’ISCREB, sobre aquests temes.
"Sembla que tots estan estables, i després d'un innecesari llarg viatge, contents pel fet que tothom estan rescatats”, ha narrat Carbonell, que es troba ara mateix a València. “El dispostiu va ser increïble, era molt gran, hi havia molts voluntaris: amb el desig que rebin la dignitat que es mereixen”, ha afegit el rescatador. També Eulogi Broto s’hi ha referit: “Suposo que la majoria estaran molts agraïts al govern d’Espanya, i agafaran camí nord d’Europa”. Broto s’ha queixat de l’”hipocresia” de la societat i dels mitjans de comunicació amb la immigració.
El jurista també ha comentat l’entrada d’Urdangarín a la presó de Brieva: “Si té un bon comportament, probablement als 18-20 mesos, potser sent ell per guardar les aparences una mica més, començarà a tenir permisos de cap de setmana, graus penitenciàris, règim obert, i probablement, l’últim any i mig ja no l’haurà de complir”, ha vaticinat Eulogi Broto.
El govern espanyol haurà de donar explicacions sobre l'1-O a l'ONU
A la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat amb l'advocat acreditat del Tribunal Penal Internacional, Jordi Palau-Loverdos, de l’informe sobre els fets de l'1 d'octubre que aquesta setmana es presentarà a la seu de l'ONU a Ginebra. “El govern espanyol, com tots els altres Estats de Nacions Unides, per primera vegada haurà de donar una resposta davant d’aquesta declaració escrita, per part del PSOE. És a dir, el nou govern serà la primera vegada que haurà de donar resposta davant de tot això”.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció