En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

PSC i Comuns insten a Esquerra a aprovar la reforma de la llei de política lingüística sense Junts

Demanen que el text es porti al ple del Parlament per votar-lo.

13 maig 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà que Junts anunciés que es despenja definitivament de l'acord per reformar la llei de política lingüística per donar resposta a la sentència judicial que obliga a un 25% de classes en castellà, el PSC i els Comuns posen pressió a Esquerra i demanen que el text es porti al ple del Parlament per votar-lo.

En una entrevista a Ràdio Estel, la diputada del PSC, Esther Niubó, i el diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego, insisteixen que hi ha la majoria suficient per tirar endavant l'acord i que, fins i tot, estan oberts a possibles modificacions del text per sumar-hi més grups. "Si no es toca una coma el votarem, però també estem disposats a millorar el text", ha dit Niubó.

Per Gallego, si no es porta el text a votació "s'estarà perdent una oportunitat per blindar l'escola catalana i en català".

"Si no es toca una coma el votarem, però també estem disposats a millorar el text", ha dit Esther Niubó

Que Junts hagi abandonat l'acord "era previsible" segons la diputada socialista, que lamenta la "poca seriositat" de Junts, que "posa els interessos de partit per sobre dels del país". En aquest sentit, el diputat dels Comuns, creu que els 'juntaires' "estan fent un despropòsit, que fa mal al país i al professorat".

"Junts està fent mal al país i al professorat"

L'acord entre Esquerra, Junts, PSC i els comuns es va oficialitzar el passat 24 de març i l'endemà, Junts va anunciar que se'n despenjava. En tot aquest temps tant PSC com En Comú Podem expliquen que no s'ha fet cap reunió per mirar d'acostar posicions amb Junts. "En cap moment han concretat quin problema tenen amb l'acord" ha afirmat Joan Carles Gallego. Amb qui sí que s'ha trobat el PSC és amb entitats que, segons assegura la diputada Esther Niubó, "han plantejat dubtes", i per això, des del PSC estan "disposats a millorar el text".

Entrevistes a Esther Niubó, diputada del PSC, i a Joan Carles Gallego, diputad d'En Comú Podem

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció