En directe

La Missa de cada dia

ACTUALITAT

PSC i Comuns insten a Esquerra a aprovar la reforma de la llei de política lingüística sense Junts

Demanen que el text es porti al ple del Parlament per votar-lo.

13 maig 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà que Junts anunciés que es despenja definitivament de l'acord per reformar la llei de política lingüística per donar resposta a la sentència judicial que obliga a un 25% de classes en castellà, el PSC i els Comuns posen pressió a Esquerra i demanen que el text es porti al ple del Parlament per votar-lo.

En una entrevista a Ràdio Estel, la diputada del PSC, Esther Niubó, i el diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego, insisteixen que hi ha la majoria suficient per tirar endavant l'acord i que, fins i tot, estan oberts a possibles modificacions del text per sumar-hi més grups. "Si no es toca una coma el votarem, però també estem disposats a millorar el text", ha dit Niubó.

Per Gallego, si no es porta el text a votació "s'estarà perdent una oportunitat per blindar l'escola catalana i en català".

"Si no es toca una coma el votarem, però també estem disposats a millorar el text", ha dit Esther Niubó

Que Junts hagi abandonat l'acord "era previsible" segons la diputada socialista, que lamenta la "poca seriositat" de Junts, que "posa els interessos de partit per sobre dels del país". En aquest sentit, el diputat dels Comuns, creu que els 'juntaires' "estan fent un despropòsit, que fa mal al país i al professorat".

"Junts està fent mal al país i al professorat"

L'acord entre Esquerra, Junts, PSC i els comuns es va oficialitzar el passat 24 de març i l'endemà, Junts va anunciar que se'n despenjava. En tot aquest temps tant PSC com En Comú Podem expliquen que no s'ha fet cap reunió per mirar d'acostar posicions amb Junts. "En cap moment han concretat quin problema tenen amb l'acord" ha afirmat Joan Carles Gallego. Amb qui sí que s'ha trobat el PSC és amb entitats que, segons assegura la diputada Esther Niubó, "han plantejat dubtes", i per això, des del PSC estan "disposats a millorar el text".

Entrevistes a Esther Niubó, diputada del PSC, i a Joan Carles Gallego, diputad d'En Comú Podem

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els metges indiquen que s'ha d'estudiar com recuperar l'atractiu de l'especialitat de medicina familiar i comunitària perquè no quedin places dels MIR desertes

Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l'UBc

En una entrevista a Ràdio Estel, Antoni Trilla, metge i degà de la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és "essencial abordar la qüestió des de tots els àmbits a la vegada".

25 maig 2022

Redacció

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona apunta que "hi ha una tendència a l'alça dels preus, però que no és inflacionista"

Un edifici de pisos a Catalunya

El director, Jordi Bosch, ha analitzat les dades de l'últim informe, que revelen que els preus de l'oferta a Barcelona han augmentat un 5%, però són encara lluny dels nivells del primer trimestre del 2020

24 maig 2022

Redaccció

El sector de la banca ètica assegura que la societat desconeix que la intenció final de les entitats financeres ètiques és produir un benefici col·lectiu

El director de la Fundació Finances Ètiques, Jordi Ibáñez, assegura a Ràdio Estel que la banca ètica és una bona aliada per a les administracions públiques i els hi exigeix que en facin ús

23 maig 2022

Redacció