En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Punts on poder ser solidari a Barcelona

La guia ON menjar; dormir; rentar-se, l’anomenada guia Michelin dels pobres, és un llibret amb les adreces útils pels sense sostre i per als qui…

5 abril 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
La guia ON menjar; dormir; rentar-se, l’anomenada guia Michelin dels pobres, és un llibret amb les adreces útils pels sense sostre i per als qui els ajuden. La guia ha estat feta gràcies a l’experiència i el treball voluntari de les persones de la Comunitat de Sant’Egidio que treballen amb els sense sostre a Barcelona des de 1989 amb una xarxa de més d’un centenar de voluntaris. 
Raquel Sancho, de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, ha explicat a RàdioEstel aquest dimecres el contingut d’aquesta guia: “Des d’on menjar, dormir, rentar-se, que són els tres serveis més fonamentals, als serveis socials, privats i de l’Ajuntament, totes les parròquies, les xarxes als barris on les persones poden trobar un ajut, les biblioteques, els serveis mèdics… una xarxa molt llarga i molt exhaustiva de punts on poder ser solidari a la ciutat”.
La guia es publica en diferents llengües. A Roma DOVE mangiare, dormire, lavarsi es publica des de 1990. La guia es pot trobar al carrer Hospital, 140, de Barcelona, i també es pot descarregar a la pàgina web de la comunitat de Sant’Egidio.
Escolta l’entrevista sencera (minut 33)

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció