En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

“Qualsevol gest és bo per mostrar que vivim una situació anòmala”

La diputada d'Esquerra Republicana Marta Rosique, la més jove del Congrés i que va protagonitzar un dels moments més comentats en la sessió de constitució…

5 desembre 2019

Redacció

Comparteix
La diputada d'Esquerra Republicana Marta Rosique, la més jove del Congrés i que va protagonitzar un dels moments més comentats en la sessió de constitució en llegir el nom dels "presos polítics" en el moment de nomenar els diputats electes, ha explicat aquest dimecres que, “en el moment en què assumim que és normal que no tinguin dret a presentar-se, estem assumint també la repressió que patim i, per tant, qualsevol tipus gest és bo per demostrar que vivim una situació anòmala”.  En declaracions al programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel, la nova parlamentària s'ha referit a la recriminació que li va fer el president de la mesa d’edat per aquest fet. “Em va sorprendre que el president no respongués en el moment, però després em va semblar malament que digués que no  són diputats i que no ho poden ser”, ha explicat. En aquesta línia, ha afegit que Agustín Zamarrón “no és la persona més oposada a aquestes paraules, perquè va dir que no estava d’acord que estiguin a la presó, i ho va fer, per tant, per una qüestió d’ordre i per evitar embolics”.
Sens dubte, el tema més debatut ha estat l’entrada de VOX a la Mesa del Congrés. La diputada republicana ha declarat que “és un error, perquè les esquerres haurien d’haver fet un cordó sanitari", i ha qualificat de "barbaritat que tingui 52 escons i que pugui aconseguir encara més altaveus”, ha comentat referint-se al partit d'extrema dreta. Rosique, a més, ha lamentat que “el PSOE va preferir tenir la primera vicesecretària i, en optar per això en comptes de tenir dues secretaries, va permetre l’entrada de VOX”.
Pel que fa al posicionament d’ERC de cara a la investidura, Marta Rosique ha dit que la seva formació “demana una taula de diàleg on es pugui parlar de tot, d’igual a igual, i que es puguin extreure uns compromisos per escrit”. També ha explicat que, “en aquesta primera fase, Esquerra demana la taula de diàleg, però aquí es plantejarà autodeterminació i amnistia”.
La diputada també ha declarat, en relació amb les condicions del POSE, que “fa molta gràcia el terme legalitat democràtica com diuen els socialistes ja que, si volen ser un estat plenament democràtic i amb totes les garanties, no haurien de tenir gent a la presó”. Finalment Marta Rosique ha recordat que “aquí qui té pressa és el PSOE i Esquerra, de moment, només vol resoldre aquesta primera fase per veure què han entès els socialistes sobre aquestes propostes”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció