En directe

Tot sardana

POLÍTICA

"Quan Felipe González critica Pedro Sánchez, la CIA l'esmenta"

Manuel Milián Mestre, analista, escriptor i periodista, ha dit aquest dilluns que “és molt curiós que la CIA tregui el ara el nom de Felipe…

22 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Manuel Milián Mestre, analista, escriptor i periodista, ha dit aquest dilluns que “és molt curiós que la CIA tregui el ara el nom de Felipe González, tot just quan ha plantat cara al govern de Sánchez”. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el també expolític s'ha mostrat "molt escèptic" en relació al tema dels GAL i de la participació de Felipe González. "Hi poso 7 interrogants a una afirmació com aquesta (la de la CIA), perquè hi ha molta informació i sap com administra-la de manera convenient", ha comentat. Milián ha optat per ser "curós davant la investigació amb Felipe Gonzalez perquè, si hi ha causa, hi hauria una responsabilitat penal". Igualment ha aclarit que "arribar a aquesta situació seria un desastre per a Espanya".
L'escriptor i exdiputat ha recordat que "Felipe González va dir que aquest govern era un desastre, i ara és molt curiós que la CIA ho reveli tot just quan Felipe González ha plantat cara a aquest executiu de Pedro Sánchez". En aquesta línia, ha afegit que "es tracta d’un contradiscurs". Milián ha assegurat que "hi ha mil cadàvers damunt la taula, els que va provocar ETA, i no s'ha fet ni justícia en molts d'aquests crims". Ha comentat igualment que "en aquell moment històric en que van aparèixer els GAL, la violència d’ETA era tan brutal que els sistemes convencionals no podien aturar la seva violència, ja que tot estava al límit i perillava fins i tot la democràcia". Manuel Milián ha aclarit que el GAL és totalment injustificable. "És cert que el govern va fer una barbaritat", ha assegurat. En la mateixa línia, ha explicat que "ETA va declarar una guerra, i els mitjans convencionals no la podien combatre, motiu pel qual el govern estava desesperat".
En un altre moment, Milián Mestre ha reconegut que era molt visible la connexió del govern espanyol dels anys 80 amb aquella guerra bruta. "Jo recordo que, al ministre José Barrionuevo, li transmetien felicitacions quan hi havia una actuació policial. No queda justificat anar contra el terrorisme amb un altre acte terrorista, però el país patia coses terribles", ha comentat. Igualment ha recordat que "hi havia sensibilitats diferents en els qui estàvem en la batalla contra ETA i les víctimes". L'analista, a més, ha destacat que "el judici a tot plegat s’ha de fer de manera molt curosa, perquè s’ha de mirar en conjunt, per valorar-ho bé". Finalment, l'exdirigent del PP ha destacat que "ara hi ha dos partits socialistes, i és molt curiós que no hi hagi un tancament de files a favor de Felipe González". I ha conclòs que "el PSOE de Sánchez ha liquidat les noves generacions que no li eren fidels, ja que és un líder massa personalista, fet que portarà conseqüències molt desagradables".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 22 de juny.

Més actualitat

POLÍTICA

Els comuns s'aixecaran de la taula de negociació si l'1 de febrer no hi ha règim sancionador de lloguers 

taula de negociació dels pressupostos

La presidenta dels Comuns al Parlament recorda que el règim sancionador “no necessita l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat”

15 gener 2025

Redacció

POLÍTICA

Non Casadevall: “Salvador Illa fa balanç de cent dies de govern en quatre pàgines de DIN A4” 

govern de Salvador Illa

El secretari general de la CUP ha confirmat que el partit manté “de moment” l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

14 gener 2025

Redacció

SALUT MENTAL

SANITAT

“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida” 

més antidepressius prescriu

El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu

13 gener 2025

Redacció