En directe

El Rosari

POLÍTICA

"Quan Felipe González critica Pedro Sánchez, la CIA l'esmenta"

Manuel Milián Mestre, analista, escriptor i periodista, ha dit aquest dilluns que “és molt curiós que la CIA tregui el ara el nom de Felipe…

22 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Manuel Milián Mestre, analista, escriptor i periodista, ha dit aquest dilluns que “és molt curiós que la CIA tregui el ara el nom de Felipe González, tot just quan ha plantat cara al govern de Sánchez”. En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el també expolític s'ha mostrat "molt escèptic" en relació al tema dels GAL i de la participació de Felipe González. "Hi poso 7 interrogants a una afirmació com aquesta (la de la CIA), perquè hi ha molta informació i sap com administra-la de manera convenient", ha comentat. Milián ha optat per ser "curós davant la investigació amb Felipe Gonzalez perquè, si hi ha causa, hi hauria una responsabilitat penal". Igualment ha aclarit que "arribar a aquesta situació seria un desastre per a Espanya".
L'escriptor i exdiputat ha recordat que "Felipe González va dir que aquest govern era un desastre, i ara és molt curiós que la CIA ho reveli tot just quan Felipe González ha plantat cara a aquest executiu de Pedro Sánchez". En aquesta línia, ha afegit que "es tracta d’un contradiscurs". Milián ha assegurat que "hi ha mil cadàvers damunt la taula, els que va provocar ETA, i no s'ha fet ni justícia en molts d'aquests crims". Ha comentat igualment que "en aquell moment històric en que van aparèixer els GAL, la violència d’ETA era tan brutal que els sistemes convencionals no podien aturar la seva violència, ja que tot estava al límit i perillava fins i tot la democràcia". Manuel Milián ha aclarit que el GAL és totalment injustificable. "És cert que el govern va fer una barbaritat", ha assegurat. En la mateixa línia, ha explicat que "ETA va declarar una guerra, i els mitjans convencionals no la podien combatre, motiu pel qual el govern estava desesperat".
En un altre moment, Milián Mestre ha reconegut que era molt visible la connexió del govern espanyol dels anys 80 amb aquella guerra bruta. "Jo recordo que, al ministre José Barrionuevo, li transmetien felicitacions quan hi havia una actuació policial. No queda justificat anar contra el terrorisme amb un altre acte terrorista, però el país patia coses terribles", ha comentat. Igualment ha recordat que "hi havia sensibilitats diferents en els qui estàvem en la batalla contra ETA i les víctimes". L'analista, a més, ha destacat que "el judici a tot plegat s’ha de fer de manera molt curosa, perquè s’ha de mirar en conjunt, per valorar-ho bé". Finalment, l'exdirigent del PP ha destacat que "ara hi ha dos partits socialistes, i és molt curiós que no hi hagi un tancament de files a favor de Felipe González". I ha conclòs que "el PSOE de Sánchez ha liquidat les noves generacions que no li eren fidels, ja que és un líder massa personalista, fet que portarà conseqüències molt desagradables".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 22 de juny.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció