En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“Quan tot es pugui normalitzar, les xifres s’aniran acostant a les del 2019”

L'informe que ha publicat aquesta setmana el Fons Monetari Internacional (FMI) sobre les perspectives econòmiques mundials davant la crisi del coronavirus no ha deixat ningú…

16 abril 2020

Comparteix
L'informe que ha publicat aquesta setmana el Fons Monetari Internacional (FMI) sobre les perspectives econòmiques mundials davant la crisi del coronavirus no ha deixat ningú indiferent. Espanya és, després d’Itàlia, el país que n'ha sortit més mal parat, amb un 8% de caiguda en la seva economia. En el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, l’analista financer Ramon Vallès, membre del Centre d’Estudis Economics i Socials (CEES), ha explicat aquest dijous que “la incertesa ve de la necessitat de saber com acabarà aquesta situació de la Covid-19, les relacions humanes i la reacció al final de la pandèmia”. Igualment ha afegit que “és un problema de curt o mig termini, fet que implica que l’economia pot tornar a la normalització en funció de les mesures preses pels diferents governs”.
Precisament, pel que fa al nivell econòmic i laboral a curt termini, l’analista financer ha dit que “ara mateix l’ocupació caurà més, i l’estiu encara és incert”. Ha aclarit també que, “quan tot es pugui normalitzar, s’aniran recuperant les xifres i aproximant-se a les  del 2019”. La gran diferència amb la crisi del 2008 és, segons els col·laborador del CEES, que “la reforma de la situació actual ve més per la via de rescatar la gent que no pas per la banca”. Vallès ha puntualitzat que la solució hauria de passar per tres punts clau: “assumir que la situació és greu, reconeixer el problema i prendre mesures per intentar minimitzar-ne l’impacte i sortir-ne tan aviat com sigui possible”.
Finalment, i en plana internacional, l’economista també ha explicat que “la Xina porta molts anys creixent entre el 5 i el 7 per cent”. Ramon Vallès ha conclòs que “només hi ha una part afectada de la Xina, a diferència del que passa a Europa, on són països sencers”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció