En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Quantifiquen per primer cop l’acció social de l’Església a Catalunya

El director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, Ángel Belzunegui, ha avançat aquest dimecres a Fórmula Estel (28:30) les dades de…

16 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, Ángel Belzunegui, ha avançat aquest dimecres a Fórmula Estel (28:30) les dades de l'estudi L’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social a Catalunya: "El número de persones ateses a Catalunya és 426.976, el 46% tenen entre 31-45 anys (que és cada vegada més el perfil de les persones pobres) i 1.201.937 són beneficiàries de l'acció social de l’Església. Estem parlant de quasi 47.000 llars ateses, amb un volum de recursos de 168.000 milions anuals, dels quals un 65% provenen d'iniciativa privada".
La primera fase de la investigació es va presentar l’abril de l’any passat i va consistir en un estudi qualitatiu. Aquesta segona fase ha permès quantificar l’impacte de l’acció social de les organitzacions d’Església.
El coordinador de l’estudi ha apuntat que la singularitat de la feina social de l'Església, en comparació amb la de l’Administració, és "l'acció integral i l'acompanyament". Dels 1.201.937 atesos, “121.000 persones experimenten canvis en la seva vida com a conseqüència de l'acció social de l'Església". Belzunegui ha aclarit: "Tot i les crítiques que es fan en les dues direccions, hi ha col·laboració fluida entre l'Església i l'Administració".
La presentació de l’estudi es farà aquest dimecres a les 6 de la tarda a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, amb la participació, entre d’altres, de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell.
Escolta l’entrevista (minut 28:30)

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció