En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Quantifiquen per primer cop l’acció social de l’Església a Catalunya

El director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, Ángel Belzunegui, ha avançat aquest dimecres a Fórmula Estel (28:30) les dades de…

16 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, Ángel Belzunegui, ha avançat aquest dimecres a Fórmula Estel (28:30) les dades de l'estudi L’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social a Catalunya: "El número de persones ateses a Catalunya és 426.976, el 46% tenen entre 31-45 anys (que és cada vegada més el perfil de les persones pobres) i 1.201.937 són beneficiàries de l'acció social de l’Església. Estem parlant de quasi 47.000 llars ateses, amb un volum de recursos de 168.000 milions anuals, dels quals un 65% provenen d'iniciativa privada".
La primera fase de la investigació es va presentar l’abril de l’any passat i va consistir en un estudi qualitatiu. Aquesta segona fase ha permès quantificar l’impacte de l’acció social de les organitzacions d’Església.
El coordinador de l’estudi ha apuntat que la singularitat de la feina social de l'Església, en comparació amb la de l’Administració, és "l'acció integral i l'acompanyament". Dels 1.201.937 atesos, “121.000 persones experimenten canvis en la seva vida com a conseqüència de l'acció social de l'Església". Belzunegui ha aclarit: "Tot i les crítiques que es fan en les dues direccions, hi ha col·laboració fluida entre l'Església i l'Administració".
La presentació de l’estudi es farà aquest dimecres a les 6 de la tarda a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, amb la participació, entre d’altres, de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell.
Escolta l’entrevista (minut 28:30)

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció