En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Quim Arrufat (CUP) lamenta que el govern espanyol "només recorri a la repressió" després del 9N

El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha analitzat aquest dijous la jornada del 9 de novembre…

14 novembre 2014

Redacció

Comparteix
El Pitjor del pitjor, un espai diari dins el programa Fórmula Estel de Ràdio Estel, ha analitzat aquest dijous la jornada del 9 de novembre amb Quim Arrufat, diputat de la CUP-AE al Parlament. Ha qualificat el procés participatiu de “revolta democràtica en dos sentits”; d’una banda, l'ha definit com “una afirmació de dignitat democràtica i de rebel•lió tranquil•la i massiva contra la cultura de la por” i, de l’altra, com una afirmació rotunda de la voluntat d’una part molt important que té la població catalana “de ser subjecte polític sobirà, és a dir, amb capacitat de decidir lliurement el seu futur”.
En base als resultats de diumenge passat, el diputat de la CUP-AE destaca la necessitat de celebrar eleccions “amb caràcter plebiscitari constituent”, perquè la gent determini quina és la proposta que vol que les institucions tirin endavant, i també perquè “parlin els del no. Segons Quim Arrufat, d’aquests comicis, hauria de sortir un nou Parlament “que, si és el cas, tiri endavant la independència com a instrument per poder definir les bases d’un nou país”.
Sobre la possible querella de la Fiscalia contra alguns membres del govern de la Generalitat, Arrufat lamenta que “recórrer a la repressió sigui la única resposta de l’estat espanyol al 9N” i que el PP, “amb la connivència del Partit Socialista”, hagi utilitzat tots els instruments que té “per doblegar-nos davant la seva estratègia política de l’amenaça, de la por i del menyspreu”.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista (a partir del minut 33).

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció