En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTIVITATS

POLÍTICA

Quim Forn: "No veig possible arribar a la independència sense els partits polítics independentistes"

L'exconseller d'Interior i vocal de la junta d'Òmnium Cultural, en una entrevista a Ràdio Estel, considera que la llista cívica que proposa l'ANC és "poc realista" i "afebliria l'independentisme"

12 setembre 2022

Redacció

Comparteix

El vocal de la junta d'Òmnium, Quim Forn, veu poc realista el missatge que l'Assemblea Nacional Catalana va llençar ahir de fer una llista cívica, si els partits no fan la independència. En una entrevista a El Matí a Ràdio Estel, Forn ha dit que els partits són "absolutament necessaris" i creu que sense la seva col·laboració, no només no s'aconseguirà la independència, sinó que seria contraproduent perquè "s'afebliria" el moviment independentista. "Jo no veig possible arribar a la independència sense els partits", ha conclòs.

Milers de manifestants al final del recorregut de la mobilització de l'ANC per la Diada a Barcelona. ACN. Jordi Borràs

Un moviment, amb nova gent
Forn també ha aclarit a què es va referir, ahir, el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, quan va dir que cal un nou marc estratègic i nous actors dins del moviment independentista. "Cal nova gent, cal ampliar, cal compartir amb noves sensibilitats, perquè hi ha alguns actors que ja no estan en primera línia".

Segons Forn, per avançar i culminar l'1 d'Octubre, és necessari que hi hagi noves persones que liderin el procés i que ho facin de forma unitària. Des d'Òmnium, afegeix, es vol una entesa entre partits, entitats i societat civil.

"Cal nova gent, compartir amb noves sensibilitats"

Aragonès "ha de reflexionar"
L'exconseller d'Interior, de Junts per Catalunya, li demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i als consellers d'Esquerra -que no van ser a la manifestació de l'ANC- que "reflexionin" i que "en treguin conseqüències", perquè ell hi va anar i ningú no el va increpar. Mentre que sobre els xiulets d'alguns manifestants cap a la secretària general d'Esquerra, Marta Vilalta, al Fossar de les Moreres, ha comentat que no li sembla "res extraordinari", però que li agradaria que aquestes situacions no es produïssin.

Joaquim Forn, exconseller d'Interior, vocal de la junta d'Òmnium Cultural i exregidor amb Xavier Trias

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024