En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTIVITATS

POLÍTICA

Quim Forn: "No veig possible arribar a la independència sense els partits polítics independentistes"

L'exconseller d'Interior i vocal de la junta d'Òmnium Cultural, en una entrevista a Ràdio Estel, considera que la llista cívica que proposa l'ANC és "poc realista" i "afebliria l'independentisme"

12 setembre 2022

Redacció

Comparteix

El vocal de la junta d'Òmnium, Quim Forn, veu poc realista el missatge que l'Assemblea Nacional Catalana va llençar ahir de fer una llista cívica, si els partits no fan la independència. En una entrevista a El Matí a Ràdio Estel, Forn ha dit que els partits són "absolutament necessaris" i creu que sense la seva col·laboració, no només no s'aconseguirà la independència, sinó que seria contraproduent perquè "s'afebliria" el moviment independentista. "Jo no veig possible arribar a la independència sense els partits", ha conclòs.

Milers de manifestants al final del recorregut de la mobilització de l'ANC per la Diada a Barcelona. ACN. Jordi Borràs

Un moviment, amb nova gent
Forn també ha aclarit a què es va referir, ahir, el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, quan va dir que cal un nou marc estratègic i nous actors dins del moviment independentista. "Cal nova gent, cal ampliar, cal compartir amb noves sensibilitats, perquè hi ha alguns actors que ja no estan en primera línia".

Segons Forn, per avançar i culminar l'1 d'Octubre, és necessari que hi hagi noves persones que liderin el procés i que ho facin de forma unitària. Des d'Òmnium, afegeix, es vol una entesa entre partits, entitats i societat civil.

"Cal nova gent, compartir amb noves sensibilitats"

Aragonès "ha de reflexionar"
L'exconseller d'Interior, de Junts per Catalunya, li demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i als consellers d'Esquerra -que no van ser a la manifestació de l'ANC- que "reflexionin" i que "en treguin conseqüències", perquè ell hi va anar i ningú no el va increpar. Mentre que sobre els xiulets d'alguns manifestants cap a la secretària general d'Esquerra, Marta Vilalta, al Fossar de les Moreres, ha comentat que no li sembla "res extraordinari", però que li agradaria que aquestes situacions no es produïssin.

Joaquim Forn, exconseller d'Interior, vocal de la junta d'Òmnium Cultural i exregidor amb Xavier Trias

0:00 / 0:00

Més actualitat

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció

Jaume Collboni aposta per reduir les escales de creuers i que el port de Barcelona sigui el punt de sortida dels viatgers

Jaume Collboni, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PSC a Barcelona assegura que "l'Eixample es pot pacificar si s'augmenta l'oferta de transport públic"

23 març 2023

Redacció / Arquebisbat de Tarragona