En directe

Tot sardana

RÀDIO ESTEL

Quin tractament haurien de tenir les diferents confessions en una Catalunya independent?

El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans…

29 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans en general a fer aportacions a una possible constitució catalana.
Arrel d’això, la Fundació Claret obre un debat sobre aquest tema en el seu XVIII Simposi que porta el següent títol: “Catalunya aconfessional o laica? La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions”. En una taula rodona, representats de diversos partits polítics explicaran quines són les seves propostes sobre la regulació jurídica del fet religiós i la relació amb les confessions religioses.
Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb en Marcel Joan, patró de la Fundació Claret i membre del Grup Sant Jordi:"Es parla de manera constant de les relacions entre l'Església i l'Estat: hi ha molta confussió terminològica", ha apuntat Joan. "Quan es parla de laicitat es tendeix a referir-se al laicisme", i ha definit laicisme com "posició ideològica que nega que hi hagi una presència pública del fet religiós en la societat".
"Hi ha una certa tendència en l'esquerra, sobretot en una esquerra que té el rellotge aturat, a intentar situar la religió a la sagristia. La Fundació Claret sempre ha estat en llocs de frontera, de debat, d'oferir pistes pel futur en la societat d'avui". Entre els temes que es plantejaran en el Simposi, estan: "Quin model de laicitat? Quines relacions amb les esglésies, en plural? Quin paper tenen les festivitats? L'assignatura de religió? L'escola concertada?"
El patró de la Fundació Claret creu que "no és precipitat obrir aquest debat" i que "hauria de ser molt present en les nostres parròquies i comunitats".
Escolta l'entrevista a Marcel Joan (minut 28)

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció