En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Quin tractament haurien de tenir les diferents confessions en una Catalunya independent?

El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans…

29 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans en general a fer aportacions a una possible constitució catalana.
Arrel d’això, la Fundació Claret obre un debat sobre aquest tema en el seu XVIII Simposi que porta el següent títol: “Catalunya aconfessional o laica? La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions”. En una taula rodona, representats de diversos partits polítics explicaran quines són les seves propostes sobre la regulació jurídica del fet religiós i la relació amb les confessions religioses.
Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb en Marcel Joan, patró de la Fundació Claret i membre del Grup Sant Jordi:"Es parla de manera constant de les relacions entre l'Església i l'Estat: hi ha molta confussió terminològica", ha apuntat Joan. "Quan es parla de laicitat es tendeix a referir-se al laicisme", i ha definit laicisme com "posició ideològica que nega que hi hagi una presència pública del fet religiós en la societat".
"Hi ha una certa tendència en l'esquerra, sobretot en una esquerra que té el rellotge aturat, a intentar situar la religió a la sagristia. La Fundació Claret sempre ha estat en llocs de frontera, de debat, d'oferir pistes pel futur en la societat d'avui". Entre els temes que es plantejaran en el Simposi, estan: "Quin model de laicitat? Quines relacions amb les esglésies, en plural? Quin paper tenen les festivitats? L'assignatura de religió? L'escola concertada?"
El patró de la Fundació Claret creu que "no és precipitat obrir aquest debat" i que "hauria de ser molt present en les nostres parròquies i comunitats".
Escolta l'entrevista a Marcel Joan (minut 28)

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció