En directe

Vespres

RÀDIO ESTEL

Quin tractament haurien de tenir les diferents confessions en una Catalunya independent?

El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans…

29 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Parlament de Catalunya ha creat la Comissió Parlamentària del procés constituent, que durant els propers mesos invitarà diverses entitats i institucions i els ciutadans en general a fer aportacions a una possible constitució catalana.
Arrel d’això, la Fundació Claret obre un debat sobre aquest tema en el seu XVIII Simposi que porta el següent títol: “Catalunya aconfessional o laica? La regulació jurídica del fet religiós i les diverses confessions”. En una taula rodona, representats de diversos partits polítics explicaran quines són les seves propostes sobre la regulació jurídica del fet religiós i la relació amb les confessions religioses.
Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb en Marcel Joan, patró de la Fundació Claret i membre del Grup Sant Jordi:"Es parla de manera constant de les relacions entre l'Església i l'Estat: hi ha molta confussió terminològica", ha apuntat Joan. "Quan es parla de laicitat es tendeix a referir-se al laicisme", i ha definit laicisme com "posició ideològica que nega que hi hagi una presència pública del fet religiós en la societat".
"Hi ha una certa tendència en l'esquerra, sobretot en una esquerra que té el rellotge aturat, a intentar situar la religió a la sagristia. La Fundació Claret sempre ha estat en llocs de frontera, de debat, d'oferir pistes pel futur en la societat d'avui". Entre els temes que es plantejaran en el Simposi, estan: "Quin model de laicitat? Quines relacions amb les esglésies, en plural? Quin paper tenen les festivitats? L'assignatura de religió? L'escola concertada?"
El patró de la Fundació Claret creu que "no és precipitat obrir aquest debat" i que "hauria de ser molt present en les nostres parròquies i comunitats".
Escolta l'entrevista a Marcel Joan (minut 28)

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció