En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Quines diferències tenen les campanyes de vacunació entre països?

Per què triguem tant, a casa nostra, a vacunar mentre altres països tenen un alt percentatge de la població que ja ha rebut les dosis?…

24 març 2021

Comparteix
Per què triguem tant, a casa nostra, a vacunar mentre altres països tenen un alt percentatge de la població que ja ha rebut les dosis? El Departament de Salut ha anunciat aquest dimarts que es prepara per poder vacunar 500.000 persones cada setmana si arriben les dosis necessaries. En roda de premsa, el govern de la Generalitat ha afirmat que s'habilitaran al voltant de 500 punts de vacunació i que es començarà amb la franja 70-79 a mitjans de maig. Aquest dimecres, en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge Salvador Macip, investigador a la Universidat de Leicester i també divulgador i escriptor de llibres com ‘Lliçons d’una pandèmia’, ha afirmat que, des de la Unió Europea, “s’ha intentat fer una acció conjunta centralitzant la compra de vacunes perquè es creia que això donaria més força a la negociació”. Ha aclarit, però, que “el problema que tenim és que les vacunes, en lloc de donar-se d’una forma raonada i basada en la necessitat de cada país, es dona segons la capacitat de pagar”.
 
Macip ha lamentat que “el país de millor tracte es queda amb més dosis”. En aquest sentit, l’investigador ha comentat que “semblava bona idea que fos la Unió Europea qui planifiqués o negociés les vacunes per a tota la comunitat, però s’ha vist que això ha estat un fracàs”. Salvador Macip ha publicat ‘Lliçons d’una pandèmia’ (Anagrama), un assaig on reflexiona sobre com s’ha tractat la pandèmia i allò que s’ha fet bé i malament per prevenir-nos o saber com actuar davant d’una nova amenaça epidemiològica. 
El metge ha destacat que, “durant la pandèmia, hi ha coses que s’han fet bé i altres, com ara la comunicació, bastant malament”. Ha afegit que “hem arribat a un punt en què estem tots bastant saturats”. Segons el doctor Macip, “d’una banda, cal que la informació sigui clara, transparent i que ens permeti saber què està passant però, d’altra banda, estem massa obsessionats per comprovar si puja o baixa una dècima” l’evolució de la pandèmia. Ha conclòs que “les dades tenen una certa utilitat però, a nivell d’usuari, no necessitem tenir tanta informació”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció