En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

Quins són els nostres drets i llibertats per a l'1-0?

Ens hem llevat aquest divendres amb informació, actualitat i molt bona música. Arriba l’1 d’octubre. Davant d’aquest clima de confusió general, hem de saber quins…

29 setembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Ens hem llevat aquest divendres amb informació, actualitat i molt bona música.
Arriba l’1 d’octubre. Davant d’aquest clima de confusió general, hem de saber quins són els nostres drets i llibertats… Hem parlat amb Susana Vilaseca, advocada del Col·legi d’Advocats de Terrassa.
"Jurídicament ens trobem en un moment d'incertesa. Intentem donar respostes a totes les qüestions partint d'aquesta base", ha començat dient Vilaseca, que forma part del grup d’advocats voluntaris +DretsHumans a Terrassa. 
"Hem rebut moltíssimes trucades de directors de centres que cediran col·legis electorals. Se’ls hi ha notificat un requirement que no poden obrir els centres i que en principi haurien d’impedir l’entrada, i que per tant, en cas d'incompliment, poden tenir conseqüències en un delicte de desobediència. Si no tenen antecedents, quedarà en una sanció. Aquestes persones que són directores de centres sí que han de tenir present no obrin centres ells mateixos, que han estat requerits de forma expressa i clara". L’advocada Susana Vilaseca també ha explicat què passa si fem desobediència, si gravem imatges, si els agents ens demanen el DNI...
Aquest divendres a les 18.00h en el programa El Mirador de l'actualitat, analitzarem el que pot acabar sent la jornada de l’1 d’octubre: Possibilitat d’anar a votar? Almenys sortir de casa amb una papereta encara que no tothom la pugui posar en una urna? Protestes al carrer? També és la Pregunta del Dia a www.radioestel.cat.
Al final de la primera hora de la Fórmula Estel, Àngel Miret ha compartit la notícia, en l’espai Un Món Sense Fronteres, que Unilever Foods ha signat una aliança per tal de promoure un bon accés als aliments i agricultura sostenible i s’ha compromès a reduir la destrucció d’aliments a la meitat, ara que la tercera part de la producció mundial d'aliments es llença.
Recupera la primera hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció