En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

MEDICINA

Sense categoria

Quique Bassat, investigador a l’Institut de Salut Global de Barcelona: "La vacuna de la malària és la que més s'ha experimentat de la història"

L'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la complexitat de la malària ha provocat que es tardi més temps en desenvolupar-se la vacuna.

7 octubre 2021

Redacció

Comparteix
ISGlobal

Després de la recomanació de l'OMS de vacunar massivament contra la malària per primera vegada a la història, l'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, Quique Bassat, ha celebrat l’“extraordinària” notícia, perquè és la primera vacuna contra un paràsit humà que s'avala per a una vacunació massiva.  La vacuna arriba després de 100 anys d’investigació i amb més de 400.000 mil persones que moren cada any, la meitat criatures africanes.

L’investigador ha puntualitzat en declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel,que ha costat molt tenir aquest aval, perquè la seva eficàcia és modesta -del 30%- segons les dades del programa pilot que s’ha realitzat en tres països africans i on s’han vacunat més de 800.000 infants des de 2019.  De totes maneres, Bassat ha destacat que “evitaria un 30% dels casos greus que condueixen a la mort”. 

L’investigador ha comentat que la complexitat de la malària -és un paràsit- ha provocat que el desenvolupament de la seva vacuna trigui molt més que, per exemple, la vacuna de la Covid-19.

La vacuna s'administrarà en quatre dosis a partir dels cinc mesos d'edat i s'inclourà amb les vacunes de la primera infància. "Aquesta vacuna està desenvolupada a l'Àfrica i per a l'Àfrica", ha assenyalat Bassat, i en aquesta línia ha defensat que està pensada per què la població d'aquest territori la pugui assumir econòmicament.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció