En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

MEDICINA

Sense categoria

Quique Bassat, investigador a l’Institut de Salut Global de Barcelona: "La vacuna de la malària és la que més s'ha experimentat de la història"

L'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la complexitat de la malària ha provocat que es tardi més temps en desenvolupar-se la vacuna.

7 octubre 2021

Redacció

Comparteix
ISGlobal

Després de la recomanació de l'OMS de vacunar massivament contra la malària per primera vegada a la història, l'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, Quique Bassat, ha celebrat l’“extraordinària” notícia, perquè és la primera vacuna contra un paràsit humà que s'avala per a una vacunació massiva.  La vacuna arriba després de 100 anys d’investigació i amb més de 400.000 mil persones que moren cada any, la meitat criatures africanes.

L’investigador ha puntualitzat en declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel,que ha costat molt tenir aquest aval, perquè la seva eficàcia és modesta -del 30%- segons les dades del programa pilot que s’ha realitzat en tres països africans i on s’han vacunat més de 800.000 infants des de 2019.  De totes maneres, Bassat ha destacat que “evitaria un 30% dels casos greus que condueixen a la mort”. 

L’investigador ha comentat que la complexitat de la malària -és un paràsit- ha provocat que el desenvolupament de la seva vacuna trigui molt més que, per exemple, la vacuna de la Covid-19.

La vacuna s'administrarà en quatre dosis a partir dels cinc mesos d'edat i s'inclourà amb les vacunes de la primera infància. "Aquesta vacuna està desenvolupada a l'Àfrica i per a l'Àfrica", ha assenyalat Bassat, i en aquesta línia ha defensat que està pensada per què la població d'aquest territori la pugui assumir econòmicament.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció