En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

MEDICINA

Sense categoria

Quique Bassat, investigador a l’Institut de Salut Global de Barcelona: "La vacuna de la malària és la que més s'ha experimentat de la història"

L'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la complexitat de la malària ha provocat que es tardi més temps en desenvolupar-se la vacuna.

7 octubre 2021

Redacció

Comparteix
ISGlobal

Després de la recomanació de l'OMS de vacunar massivament contra la malària per primera vegada a la història, l'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, Quique Bassat, ha celebrat l’“extraordinària” notícia, perquè és la primera vacuna contra un paràsit humà que s'avala per a una vacunació massiva.  La vacuna arriba després de 100 anys d’investigació i amb més de 400.000 mil persones que moren cada any, la meitat criatures africanes.

L’investigador ha puntualitzat en declaracions a 'El Matí a Ràdio Estel,que ha costat molt tenir aquest aval, perquè la seva eficàcia és modesta -del 30%- segons les dades del programa pilot que s’ha realitzat en tres països africans i on s’han vacunat més de 800.000 infants des de 2019.  De totes maneres, Bassat ha destacat que “evitaria un 30% dels casos greus que condueixen a la mort”. 

L’investigador ha comentat que la complexitat de la malària -és un paràsit- ha provocat que el desenvolupament de la seva vacuna trigui molt més que, per exemple, la vacuna de la Covid-19.

La vacuna s'administrarà en quatre dosis a partir dels cinc mesos d'edat i s'inclourà amb les vacunes de la primera infància. "Aquesta vacuna està desenvolupada a l'Àfrica i per a l'Àfrica", ha assenyalat Bassat, i en aquesta línia ha defensat que està pensada per què la població d'aquest territori la pugui assumir econòmicament.

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció