En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, a les 22h, “Les passions, segons Rafael Argullol”

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, “Les passions, segons RafaelArgullol”, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio. L’espai giraal voltant de les…

8 octubre 2016

Comparteix

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, Les passions, segons RafaelArgullol, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio.

L’espai giraal voltant de les reflexions de l’escriptor i filòsof Rafael Argullol,catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Facultat d’Humanitats de laUniversitat Pompeu Fabra. Al llarg de tres dècades ha publicat una trentena devolums de poesia, novel·la i assaig; l'últim és 'Pasión del dios que quiso serhombre. Relato y confesión' (Acantilado).

Rafael Argullol desenvolupa la seva tesi enconversa amb Fèlix Riera, exdirectorde Catalunya Ràdio. Per a Argullol, “sense passions caiem en l’apatia i en laindiferència”.

Cadacapítol, d’uns 45 minuts de durada, el filòsofbarceloní, ens ofereix un programa setmanal on aborda, des dediversos punts de vista, les “passions”. Una proposta suggerent a la qualus hi convidem.

Després delcapítol sobre l’amor, arribaran els programes dedicats al poder, la bellesa, eljoc, l’art, l’exploració, l’amistat, el mal, la identitat, la ira i el passat,entre d’altres.


"Què és una passió? Podríem utilitzar moltesparaules per definir una passió, però cap resultaria plenament satisfactòria.Una passió és una inclinació, una força, un poder, un instrument de creació ide destrucció. Sense passions caiem en l'apatia i en la indiferència. Lespassions nodreixen la vida, però també són arriscades, perilloses. L'art, lafilosofia, la literatura han tingut una aproximació contradictòria a lanaturalesa de les passions. Alternativament, les han aconsellat i les handesaconsellat. I és que les passions ens porten cap al millor de nosaltresmateixos, i cap al pitjor. Ens fan generosos i egoïstes, subjectes d'amor id'odi, constructors de bellesa i d'horror. Sigui com sigui, ens és impossibleviure sense passions. Les passions són tan essencials a la condició humana comho són la sang, els ossos, el cor, el cervell. L'home són les seves passions."

Rafael Argullol

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció