En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, a les 22h, “Les passions, segons Rafael Argullol”

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, “Les passions, segons RafaelArgullol”, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio. L’espai giraal voltant de les…

8 octubre 2016

Comparteix

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, Les passions, segons RafaelArgullol, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio.

L’espai giraal voltant de les reflexions de l’escriptor i filòsof Rafael Argullol,catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Facultat d’Humanitats de laUniversitat Pompeu Fabra. Al llarg de tres dècades ha publicat una trentena devolums de poesia, novel·la i assaig; l'últim és 'Pasión del dios que quiso serhombre. Relato y confesión' (Acantilado).

Rafael Argullol desenvolupa la seva tesi enconversa amb Fèlix Riera, exdirectorde Catalunya Ràdio. Per a Argullol, “sense passions caiem en l’apatia i en laindiferència”.

Cadacapítol, d’uns 45 minuts de durada, el filòsofbarceloní, ens ofereix un programa setmanal on aborda, des dediversos punts de vista, les “passions”. Una proposta suggerent a la qualus hi convidem.

Després delcapítol sobre l’amor, arribaran els programes dedicats al poder, la bellesa, eljoc, l’art, l’exploració, l’amistat, el mal, la identitat, la ira i el passat,entre d’altres.


"Què és una passió? Podríem utilitzar moltesparaules per definir una passió, però cap resultaria plenament satisfactòria.Una passió és una inclinació, una força, un poder, un instrument de creació ide destrucció. Sense passions caiem en l'apatia i en la indiferència. Lespassions nodreixen la vida, però també són arriscades, perilloses. L'art, lafilosofia, la literatura han tingut una aproximació contradictòria a lanaturalesa de les passions. Alternativament, les han aconsellat i les handesaconsellat. I és que les passions ens porten cap al millor de nosaltresmateixos, i cap al pitjor. Ens fan generosos i egoïstes, subjectes d'amor id'odi, constructors de bellesa i d'horror. Sigui com sigui, ens és impossibleviure sense passions. Les passions són tan essencials a la condició humana comho són la sang, els ossos, el cor, el cervell. L'home són les seves passions."

Rafael Argullol

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció