En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, a les 22h, “Les passions, segons Rafael Argullol”

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, “Les passions, segons RafaelArgullol”, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio. L’espai giraal voltant de les…

8 octubre 2016

Comparteix

Ràdio Estel estrena aquest diumenge, 9 d’octubre, ales 22h, Les passions, segons RafaelArgullol, un espai per gentilesa de Catalunya Ràdio.

L’espai giraal voltant de les reflexions de l’escriptor i filòsof Rafael Argullol,catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Facultat d’Humanitats de laUniversitat Pompeu Fabra. Al llarg de tres dècades ha publicat una trentena devolums de poesia, novel·la i assaig; l'últim és 'Pasión del dios que quiso serhombre. Relato y confesión' (Acantilado).

Rafael Argullol desenvolupa la seva tesi enconversa amb Fèlix Riera, exdirectorde Catalunya Ràdio. Per a Argullol, “sense passions caiem en l’apatia i en laindiferència”.

Cadacapítol, d’uns 45 minuts de durada, el filòsofbarceloní, ens ofereix un programa setmanal on aborda, des dediversos punts de vista, les “passions”. Una proposta suggerent a la qualus hi convidem.

Després delcapítol sobre l’amor, arribaran els programes dedicats al poder, la bellesa, eljoc, l’art, l’exploració, l’amistat, el mal, la identitat, la ira i el passat,entre d’altres.


"Què és una passió? Podríem utilitzar moltesparaules per definir una passió, però cap resultaria plenament satisfactòria.Una passió és una inclinació, una força, un poder, un instrument de creació ide destrucció. Sense passions caiem en l'apatia i en la indiferència. Lespassions nodreixen la vida, però també són arriscades, perilloses. L'art, lafilosofia, la literatura han tingut una aproximació contradictòria a lanaturalesa de les passions. Alternativament, les han aconsellat i les handesaconsellat. I és que les passions ens porten cap al millor de nosaltresmateixos, i cap al pitjor. Ens fan generosos i egoïstes, subjectes d'amor id'odi, constructors de bellesa i d'horror. Sigui com sigui, ens és impossibleviure sense passions. Les passions són tan essencials a la condició humana comho són la sang, els ossos, el cor, el cervell. L'home són les seves passions."

Rafael Argullol

Més actualitat

SOCIETAT

Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, sobre l'autobús bolcat a la C-32 amb desenes de ferits: “Temíem el pitjor!” 

En una entrevista a Ràdio Estel, Amor desconeix les causes de per què l’autobús ha bolcat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera

16 juliol 2024

Redacció

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció