En directe

Fórmula Estel

CATALUNYA CRISTIANA

Ràdio Estel i Catalunya Cristiana participen en l'audiència del papa Francesc

             Escolta aquí el programa especial de dimarts des de el vaixell de Grimaldi Lines              Escolta aquí el programa…

17 setembre 2014

Ignasi

Comparteix
             Escolta aquí el programa especial de dimarts des de el vaixell de Grimaldi Lines

             Escolta aquí el programa especial de dimecres amb l'audència general amb el Sant Pare


Un centenar llarg de persones participants en el pelegrinatge de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, organitzat pel Club+Amics, han estat aquest dimecres al matí, en primera fila, a l'audiència general del papa Francesc, audiència que ha estat transmessa per Ràdio Estel En la catequesi, que seguia la sèrie dedicada a l'Església, el Sant Pare ha recordat la seva dimensio catòlica, que vol dir universal, i també apostòlica. "L'Església té la missio d'anunciar l'amor de Déu d'un cap a l'altre de la terra", ha dit. En aquesta línia, el Pontifex ha assegurat que, "en continuïtat amb els primers apòstols, l'Església ha estat enviada per tot arreu per anunciar el missatge de Jesús i la tendresa i el poder de Déu". 

Francesc ha destacat que la universalitat de l'Església la vincula a totes les cultures. "L'Església parla totes les llengües, i tots participem de la seva missió", ha afirmat. Dins la interpel·lació a tots els creients, ha recordat que els cristians "som responsables de la salvació de tots els homes" i que "no podem romandre aliens a la sort dels diversos germans". D'altra banda, ha afegit que "l'Esperit Sant actua també en tots nosaltres, que hem de buscar l'entesa, l'harmonia i la simfonia entre totes les persones".

Durant la catequesi, el Sant Pare ha fet una crida als joves presents perquè escoltin Déu "i es plantegin la possibilitat de ser missioners, perquè l'Església els necessita". També ha tornat a recomanar a tothom que porti "una petita Bíblia o textos de la Paraula de Déu i els evangelis a la butxaca o a la motxilla, per llegir sovint aquests fragments". El Papa ha tornat a mostrar gran proximitat amb les desenes de milers de persones presents aquest dimecres a la Plaça de Sant Pere, des del recorregut inicial fins al final, quan també s'ha acomiadat dels pelegrins fent una volta a tota l'esplanada vaticana.

A banda de les salutacions als grups lingüístics, amb un record especial per als procedents de Terra Santa i també per als esposos acabats de casar, Francesc ha impartit la benedicció que ha posat el punt final a la trobada, també amb el Parenostre cantat en llatí. La salutació al grup de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana ha arribat per boca del presentador de l'audiència, que ha recordat els dos mitjans, amb la presència de "la direcció i tots presidits pel cardenal Lluís Martínez Sistach".

Visita a Roma

L'audiència ha estat el moment central del pelegrinatge dels nostres mitjans a Roma, que va començar dilluns a la nit amb la travessia en vaixell de Grimaldi Lines des de Barcelona fins al port de Civitavecchia. Aquest dimecres a la tarda, el grup visita les quatre basíliques majors, per complir les condicions que permeten guanyar la Indulgència Plenaria. Aquest dijous, els pelegrins faran una visita panoràmica de Roma i, al migdia, participaran en l'Eucaristia a l'església de Sant Sebastià, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, que és titular d'aquest temple com a purpurat.

Viatge en vaixell

Des de la terminal de Grimaldi Lines, al Moll de Costa del port de Barcelona, els pelegrins van sortir dilluns a les deu de la nit. Han estat vint hores de viatge en què s’han fet diverses activitats. Cal destacar l’Eucaristia presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, així com també la seva conferència El papa Francesc que trobarem. Finalment, també s’ha fet un programa transmès per Ràdio Estel i conduït pel periodista Ignasi Miranda, i que ha comptat amb les intervencions del cardenal Martínez Sistach, de Mn. Jaume Aymar, i de Ramon Ollé, delegat de Mitjans de l’arquebisbat de Barcelona. A un quart d’onze de la nit de dijous està previst que surti el ferri cap a Barcelona.

             Escolta aquí el programa especial de dimarts des de el vaixell de Grimaldi Lines
             Escolta aquí el programa especial de dimecres amb l'audència general amb el Sant Pare

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció