En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel, reconeguda per la revista LA GUÍA DE LA RADIO per l'àmplia dedicació als 50 anys de la Caputxinada

La revista setmanal LA GUÍA DE LA RADIO, escrita per Lluís Segarra, ha destacat la cobertura de Ràdio Estel en l’aniversari dels 50 anys de…

18 març 2016

Redacció

Comparteix
La revista setmanal LA GUÍA DE LA RADIO, escrita per Lluís Segarra, ha destacat la cobertura de Ràdio Estel en l’aniversari dels 50 anys de “La Caputxinada”. Durant el dimecres 9 de març, la Fórmula Estel va repassar l’esperit d'aquella tancada, que es va produir del 9 a l'11 de març de 1966, a través de diversos testimonis i experts sobre el tema. 
A la Fórmula Estel, de 8 a 9 del matí, es va recollir el testimoni d’un dels seus protagonistes, Joan Botam, aleshores provincial de l’orde dels Caputxins a Catalunya. A l’espai El Compromís Ciutadà, amb Joan Ortiz i Serra, parlava l’activista Arcadi Oliveres, testimoni directe de la Caputxinada, amb qui vam recordar aquell episodi i tot el que va significar per al moment.
D'altra banda, també vam parlar del llibre de l’editorial Mediterrània La Caputxinada. Frares compromesos amb el país i la llibertat, que signa la bagenca Clara Fons i Duocastella, i que presenta els fets des d'un punt de vista inèdit: el dels frares del convent de Sarrià que la van viure.  
L’any 1966 el convent dels Caputxins de Sarrià acollia l’esdeveniment antifranquista conegut amb el nom de la Caputxinada. Els frares del Convent de Sarrià van acollir al seu interior durant tres dies 580 persones, entre els quals hi havia estudiants i intel•lectuals, mentre la policia franquista assetjava el recinte conventual. En aquest tancament, hi van participar figures notables de l'època com Salvador Espriu, Antoni Tàpies, Oriol Bohigas, Albert Ràfols Casamada o Maria Aurèlia Capmany, entre d'altres. La Caputxinada va esdevenir un important moviment ciutadà de gran cohesió, que va unir el poble sota els valors de la llibertat, la justícia, la democràcia i la pau

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció