En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Radiografia de la precarietat de les llars

La recuperació econòmicano arriba a tothom, ni de bon tros. Així ho constata el primer informe elaboratper l’Observatori de la Realitat Social de Càritas diocesana…

25 abril 2018

Eduard Brufau

Comparteix

La recuperació econòmicano arriba a tothom, ni de bon tros. Així ho constata el primer informe elaboratper l’Observatori de la Realitat Social de Càritas diocesana de Terrassa. Lesconclusions d’aquest informe es van presentar a la seu de Càritas, a Sabadell,el 24 d’abril passat amb la presència de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses.

Durant la presentació eldirector general de Càritas Terrassa, Salvador Obiols, va afirmar quel’endeutament ofega moltes famílies, que es veuen abocades a situacionsextremes. També es va mostrar partidari de perdonar el deute, «perquè primersón les persones». Pel que fa a les dades concretes es va donar a conèixer quela meitat de les llars ateses per Càritas Terrassa viuen amb menys de 750 eurosmensuals, i —encara més alarmant— una de cada quatre només ingressa 300 eurosal mes. Una altra dada significativa és la renda comparada: mentre que la rendamitjana de les llars a Catalunya és de 31.000 euros l’any, la de les famílies atesesa Càritas se situa en uns 6.000. Pel que fa a l’endeutament, el 70% de lesfamílies ateses creuen que no podran pagar mai el deute, sovint relacionat ambl’habitatge.

Mons. Saiz va lloar latasca de Càritas Terrassa i de l’Observatori de la Realitat Social i els vaanimar a continuar amb la tasca encomanada. Així mateix va voler recordar unesparaules del papa Francesc, «que no ens robin l’esperança» per tal de lluitarcontra «els dracs que amenacen la vida dels més vulnerables de la societat.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció