En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

Radiografia de la precarietat de les llars

La recuperació econòmicano arriba a tothom, ni de bon tros. Així ho constata el primer informe elaboratper l’Observatori de la Realitat Social de Càritas diocesana…

25 abril 2018

Eduard Brufau

Comparteix

La recuperació econòmicano arriba a tothom, ni de bon tros. Així ho constata el primer informe elaboratper l’Observatori de la Realitat Social de Càritas diocesana de Terrassa. Lesconclusions d’aquest informe es van presentar a la seu de Càritas, a Sabadell,el 24 d’abril passat amb la presència de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses.

Durant la presentació eldirector general de Càritas Terrassa, Salvador Obiols, va afirmar quel’endeutament ofega moltes famílies, que es veuen abocades a situacionsextremes. També es va mostrar partidari de perdonar el deute, «perquè primersón les persones». Pel que fa a les dades concretes es va donar a conèixer quela meitat de les llars ateses per Càritas Terrassa viuen amb menys de 750 eurosmensuals, i —encara més alarmant— una de cada quatre només ingressa 300 eurosal mes. Una altra dada significativa és la renda comparada: mentre que la rendamitjana de les llars a Catalunya és de 31.000 euros l’any, la de les famílies atesesa Càritas se situa en uns 6.000. Pel que fa a l’endeutament, el 70% de lesfamílies ateses creuen que no podran pagar mai el deute, sovint relacionat ambl’habitatge.

Mons. Saiz va lloar latasca de Càritas Terrassa i de l’Observatori de la Realitat Social i els vaanimar a continuar amb la tasca encomanada. Així mateix va voler recordar unesparaules del papa Francesc, «que no ens robin l’esperança» per tal de lluitarcontra «els dracs que amenacen la vida dels més vulnerables de la societat.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció