En directe

Fórmula Estel

COVID

Rafael Vilasanjuan, director de l'ISGlobal: "Baixar la corba seria tornar a un confinament estricte i, aquesta situació, ara mateix no es donarà"

El també membre de la junta de l'Aliança Global per a la Vacunació assegura que quan la nova variant Òmicron comenci a dominar, la velocitat de transmissió començarà a pujar.

22 desembre 2021

Redacció

Comparteix

La pandèmia no dona treva i la nova variant Òmicron s'imposa a poc a poc a Catalunya. Les dades epidemiològiques segueixen a l'alça al territori i la pressió hospitalària, també. A més, l'11,5% de les proves fetes l'última setmana han donat positiu, quan l'Organització Mundial de la Salut ha especificat que, si es vol donar la pandèmia per controlada, no es pot superar el 5%.

Rafael Vilasanjuan. REDACCIÓN MÉDICA

Per mirar de frenar la sisena onada i a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho avali, el Govern de la Generalitat ha decidit tornar al toc de queda -des de l'1 fins a les 6 de la matinada-, tornar al teletreball -sempre que sigui possible-, i, entre altres mesures, reduir l'aforament al 50% a l'interior de bars i restaurants.

En una entrevista a Ràdio Estel, el director d'anàlisi i desenvolupament de l'ISGlobal i membre de la junta de l'Aliança Global per a la Vacunació, Rafael Vilasanjuan, ha indicat que l'Òmicron s'acabarà imposant a la variant Delta, ja que té una capacitat de transmissió molt més ràpida. "L'única finestra a l'esperança és que la seva xifra s'està duplicant cada dos dies mentre que, en el pitjor moment de la Delta, es multiplicava cada 3-4 dies".

Vilasanjuan ha explicat que "han de passar entre dues i tres setmanes per què la gent que ha ingressat a l'hospital desenvolupi de manera greu la malaltia i entri a les Unitats de Cures Intensives". En definitiva, el director de l'ISGlobal ha exposat que les restriccions que vol imposar el Govern tindran efecte a partir del mes de gener.

Entrevista a Rafael Vilasanjuan, director d'anàlisi i desenvolupament global d'ISGlobal

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció