En directe

Fórmula Estel

COVID

Rafael Vilasanjuan, director de l'ISGlobal: "Baixar la corba seria tornar a un confinament estricte i, aquesta situació, ara mateix no es donarà"

El també membre de la junta de l'Aliança Global per a la Vacunació assegura que quan la nova variant Òmicron comenci a dominar, la velocitat de transmissió començarà a pujar.

22 desembre 2021

Redacció

Comparteix

La pandèmia no dona treva i la nova variant Òmicron s'imposa a poc a poc a Catalunya. Les dades epidemiològiques segueixen a l'alça al territori i la pressió hospitalària, també. A més, l'11,5% de les proves fetes l'última setmana han donat positiu, quan l'Organització Mundial de la Salut ha especificat que, si es vol donar la pandèmia per controlada, no es pot superar el 5%.

Rafael Vilasanjuan. REDACCIÓN MÉDICA

Per mirar de frenar la sisena onada i a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho avali, el Govern de la Generalitat ha decidit tornar al toc de queda -des de l'1 fins a les 6 de la matinada-, tornar al teletreball -sempre que sigui possible-, i, entre altres mesures, reduir l'aforament al 50% a l'interior de bars i restaurants.

En una entrevista a Ràdio Estel, el director d'anàlisi i desenvolupament de l'ISGlobal i membre de la junta de l'Aliança Global per a la Vacunació, Rafael Vilasanjuan, ha indicat que l'Òmicron s'acabarà imposant a la variant Delta, ja que té una capacitat de transmissió molt més ràpida. "L'única finestra a l'esperança és que la seva xifra s'està duplicant cada dos dies mentre que, en el pitjor moment de la Delta, es multiplicava cada 3-4 dies".

Vilasanjuan ha explicat que "han de passar entre dues i tres setmanes per què la gent que ha ingressat a l'hospital desenvolupi de manera greu la malaltia i entri a les Unitats de Cures Intensives". En definitiva, el director de l'ISGlobal ha exposat que les restriccions que vol imposar el Govern tindran efecte a partir del mes de gener.

Entrevista a Rafael Vilasanjuan, director d'anàlisi i desenvolupament global d'ISGlobal

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció