En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Ramon Arroyo: "Jo no tinc culpa de tenir una esclerosi múltiple, peró sí de com ho afronto"

Ramon Arroyo, després de ser diagnosticat d'esclerosi múltiple, ha corregut una de les proves més dures del triatló, l’ironman. "Fa quasi 12 anys em va començar…

14 juny 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix

Ramon Arroyo, després de ser diagnosticat d'esclerosi múltiple, ha corregut una de les proves més dures del triatló, l’ironman. "Fa quasi 12 anys em va començar a fallar la mà dreta i en 48 hores se'm va paralitzar tota la part dreta del cos", ha explicat aquest matí de dimarts a la Fórmula Estel. "En aquell moment el que sens és una por enorme, pànic davant de quelcom desconegut: és una enfermetat crònica, degenerativa i incurable. Se'm va venir al cap Stephen Hawking, encara que no té esclerosi múltiple".

Però Ramon Arroyo va treure forces arran d'una nit d'insomni: "Amb el naixament del primer fill, em vaig posar al costat del bressol, i el nen es va girar i va estirar el braç entre els barrots del bressol. No era capaç d'agafar-ho. Vaig pensar: 'Jo no tinc culpa de tenir una esclerosi múltiple, peró sí de com ho afronto'. Els meus fills es mereixen un pare que els estimi". 
Quan Arroyo va preguntar al metge si podria córrer, li va contestar: "Intenta-ho, però no podràs correr més de 200 metres". Ell, però, ha anat fins arribar a la triatló. Arroyo creu que el 50,1% depén dels metges, i la resta de nosaltres mateixos: "S'han de marcar reptes assolibles, però molt ambiciosos. Amb la família i els amics, el meu equip, pots arribar més lluny del què creus".
Ja està a la venda el seu llibre Rendirse no es una opción, que defineix com "una petita història de superació i amor, escrita des del cor i amb total sinceritat", i el 4 de novembre s'estrena la pel·lícula inspirada en la seva vida.
Escolta l'entrevista a Ramon Arroyo (minut 45)

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció